2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Német titkosszolgálat: Oroszország akár egymillió katonát is mozgósíthat az ukrajnai háborúban

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
russiantanks

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Oroszország akár egymillió további katonát is mozgósíthat az Ukrajna elleni agressziós háborújában a német szövetségi hírszerző szolgálat (BND) szerint. “Tavaly ősszel mintegy 300 ezer embert mozgósítottak és toboroztak, egy részüket még mindig kiképzik, egy részüket már bevetették a harcokban” – mondta Bruno Kahl, a BND vezetője a Redaktionsnetzwerk Deutschland hírszolgálatnak (szerdai kiadások). “Oroszország további mozgósítási potenciálja akár egymillió főt jelent, ha ezt a Kremlben szükségesnek tartják”.

Egy évvel a háború kezdete után Kahl nem lát tárgyalási hajlandóságot Vlagyimir Putyin részéről. A BND vezetője arra a kérdésre, hogy lát-e Putyin részéről békeakaratot, a következőket mondta: “Egyáltalán nem. Jelenleg azzal van elfoglalva, hogy a csatatéren keresse a döntést, és ott minél több előnyt realizáljon – hogy aztán valamikor talán az ő feltételei szerint diktálhassa a békét”.

A háború menete sok tekintetben teljesen másként alakult, mint ahogyan azt Moszkva, Ukrajna és a Nyugat feltételezte – folytatta Kahl.

Oroszország kezdetben azt hitte, hogy “néhány pontos katonai, inkább szimbolikus és demonstratív akcióval” irányítása alá tudja vonni Ukrajnát. Ez nem sikerült, mondta, és ez nagy helyzeti előnyhöz juttatta az ukránokat.

“Csak sokkal később sikerült az oroszoknak a mennyiségi erejüket a csatatéren kamatoztatniuk”.

A BND vezetője szerint az ukrán hadsereg még most is nagyon hatékonyan védi az országot a számbeli fölényben lévő oroszokkal szemben. “De ez hosszú távon egy nehéz konfrontáció, amely csak akkor lesz sikeres ukrán részről, ha a Nyugat támogatása valóban nagyon tartós lesz”.

Oroszországnak közben sikerült megakadályoznia az ukránok meglepetésszerű sikereit Kahl szerint.

“Ez most inkább egy állóháború, egy nagyon kegyetlen, brutális kimerítő háború”. Az orosz hadsereg esetleges tavaszi offenzívájáról szóló vitát kommentálva a BND vezetője azt mondta: “Amit most offenzívának neveznek, az valójában annak a megerősítése, amit már látunk. A Donbasszban, amely az orosz támadás fókuszában áll, egyre több csapatot vonnak be”.

Forrás:stern.de

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához