2024.május 8.
Mihály, Győző

Már a kviddics is transzfób, állítják a Harry Potter-sorozatból ismert labdajáték rajongói

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
képernyőfotó 2022 07 28 13.11.01

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Át akarják nevezni a J. K. Rowling fantasy-regénysorozatából ismert kviddics nevű játékot azok, akik a valóságban is űzik a kitalált sportjátékot, ugyanis szerintük így nem kötődne az általuk transzfóbnak bélyegzett feminista brit írónőhöz. A Védett Társadalom Alapítvány Budapest Bizottságának elnöke, Dr. Tóth Máté az M1 Agenda című műsorában elmondta, hogy amennyire komolytalannak tűnik a hír, a mögöttes jelenség annál aggasztóbb tendenciákat mutat.

A könyvsorozatban eredetileg varázsseprűkkel játszott sportnak a való életben is hódoló közönség a játék átnevezésével a Harry Potter írónőjétől akar elhatárolódni. Az LMBTQ-szervezetek azért tartják világszerte transzfóbnak Rowlingot, mert

egy Twitter-bejegyzésében azt kérte, hogy a nőket egyszerűen nevezzék nőnek.

Dr. Tóth Máté az Agenda kamerája előtt elmondta, hogy itt egy olyan ideológiai fertőzöttség látható, ahol egy játék, egy mese, egy író, avagy egy politikai-ideológiai ellentétektől minden dimenziójában távol álló kérdéskör kerül az LMBTQ-lobbi célkeresztjébe. Az energiajogász elmondta, hogy egy nagyon aggasztó jelenségről beszélünk. Kifejtette, hogy

„amennyire komolytalannak tűnik a hír, annyira komoly tendenciák húzódnak meg mögötte, amik mellett nem mehetünk el megjegyzés nélkül.”

 

Az M1 Agenda című műsorának 2022. július 22-én sugárzott epizódjának részletét az alábbiakban tekinthetik meg:

 

 

Kiemelt képünkön Dr. Tóth Máté energiajogász, a Védett Társadalom Budapest Bizottságának vezetője. Forrás: M1 Agenda

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Egy válasz

  1. ” Az LMBTQ-szervezetek azért tartják világszerte transzfóbnak Rowlingot, mert egy Twitter-bejegyzésében azt kérte, hogy a nőket egyszerűen nevezzék nőnek.”
    Magyarázzák már meg nekem, hogy mi is az a “transzfób”? Mitől transzfób az aki az asztalt asztalnak, a széket széknek és a nőket nőknek nevezi?
    Nem, inkább ne magyarázzák meg.! Hülyeségekre nincsen időm. Aki a dolgot annak nevezi ami, az egy normálisan gondolkodó ember. A beteg gondolatokra pedig nem vagyok vevő.

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek