2024.szeptember 19.
Vilhelmina, Januáriusz, Dorián
Hírek 🔊

Megalakult a Patrióták Európáért pártcsoport

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
[object Object]

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Tizenkét tagállamból, tizennégy párt nyolcvannégy képviselője választotta a Patrióták Európáért pártcsaládot.

Hétfőn Brüsszelben tartotta az alakuló gyűlést a Patrióták Európáért frakció, amely során elfogadták az alapszabályzatot, megválasztották az elnököt valamint az alelnököket is. A Patrióták Európáért pártcsaládhoz eddig tizenkét tagállamból, tizennégy párt nyolcvannégy képviselője csatlakozott, ezzel a harmadik legnagyobb képviselőcsoporttá vált az Európai Parlamenten (EP) belül. Az EP legnagyobb frakcióját a Néppárt adja, jelenleg 188 képviselővel, a második pedig a Szocialisták és Demokraták képviselőcsoportja 136 képviselővel.

Az Európai Parlament harmadik legnagyobb frakciója a következő pártokból áll: 

  • Magyarország: Fidesz –  10 képviselő és Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) – 1 képviselő
  • Ausztria: Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) – 6 képviselő
  • Csehország: Elégedetlen Polgárok Akciója (ANO) – 7 képviselő, valamint az Eskü és Autósok párt – 2 képviselő 
  • Portugália: Chega! – 2 képviselő
  • Spanyolország: Vox – 6 képviselő
  • Hollandia: Szabadságpárt (PVV) – 6 képviselő
  • Dánia: Dán Néppárt (DK) – 1 képviselő
  • Belgium: Flamand Érdek (VB) – 3 képviselő
  • Franciaország: Nemzeti Tömörülés – 30 képviselő
  • Görögország: Logika Hangja párt – 1 képviselő 
  • Lettország: Lettország az Első párt – 1 képviselő
  • Olaszország: Liga párt – 8 képviselő

A Patrióták Európáért pártcsalád elnöke a francia Nemzeti Tömörülés vezetője, Jordan Bardella lett. Az alakuló gyűlésen Gál Kingát, a Fidesz képviselőjét választották meg első alelnöknek. A további alelnökök Roberto Vannaci (Liga), Klára Dostálová (ANO), Sebastien Stöteler (PVV)  és Anders Vistisen (Dán Néppárt).

Az ülés után tartott sajtótájékoztatón Gál Kinga kiemelte: 

a Patrióták Európáért az Európai Parlament harmadik legnagyobb frakciója lett és a legnagyobb hazafias pártcsoport, amely valaha létezett az uniós parlamentben. Céljuk, hogy változást hozzanak az európai uniós politikában.

Kijelentette: 

az európai parlamenti választások egyértelműen megmutatták, hogy a választók túlnyomó része az európai határok védelmét szeretné, és nagyra becsüli a szabadságot és a békét. Támogatják az európai együttműködést, de nem egy olyan Európai Uniót szeretnének, amely túllép a hatáskörén és megbünteti a tagállamokat saját politikáik végrehajtásáért.

Mint mondta, a közös munka olyan pártok európai parlamenti képviselőivel kezdődik, akik határozott kiállásra képesek a brüsszeli centralista bürokraták döntéseivel szemben, akik antidemokratikus módon működnek Brüsszelben.

Több millió európai embert képviselünk, akik változást akarnak Európában. Mi leszünk a hangjuk a következő öt évben 

– fogalmazott. 

[object Object]

A Partrióták Európáért tagjai szeretik hazájukat és hagyományukat – húzta alá Gál Kinga. Hozzátette: a képviselőcsoport tagjai tenni fognak azért, hogy megőrizzék Európa keresztény értékeit. A legszigorúbban meg akarják védeni Európa határait, meg akarják állítani az illegális migrációt és dolgozni szeretnének egy erős, versenyképes Európáért.

„Nem egy alternatívát szeretnénk kínálni Európának, hanem egy európai alternatívát, hasonlóan gondolkodó partnerekkel együttműködve” – fogalmazott.

Az EP-képviselő reményét fejezte ki, hogy idővel még több párt és európai parlamenti képviselő csatlakozik majd a Patrióták Európáért csoporthoz. Az ajtó nyitva áll minden olyan patrióta előtt, akik egyetértenek a jobboldali értékekkel és céljuk változást hozni Európába – tette hozzá beszédében Gál Kinga.

A francia Nemzeti Tömörülés részéről Jean-Paul Garraudt volt jelen, aki úgy nyilatkozott: 

Ez az esemény nagy dolog, közös, kemény munka eredménye. Már régóta dolgozunk ezen. Büszkeséggel jelentjük be a hírt, hogy csatlakozunk. Most a harmadik legerősebb frakció vagyunk, és nem kizárt, hogy tovább erősödünk.

Klára Dostálová, a cseh ANO részéről kijelentette, hogy „biztonságos és innovatív Európát” akarnak, majd hozzátette: 

Erős a mandátumunk a választóinktól és nem akarunk visszaélni a bizalmukkal.

Hermann Tertsch, a spanyolországi Vox részéről kijelentette, hogy a „nemzetközi valóságra” fogja felhívni a párt a figyelmet, és kiemelte, hogy közösen hidat fognak építeni Európa és Amerika között. 

Mi a reakciód?
👍tetszik
68
👍tetszik
👎nem
1
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek