2024.május 19.
Ivó, Iván, Milán

Megérkezett Ukrajnába a 3. gyalogezred első 100 francia katonája!

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇫🇷🇺🇦🇷🇺Franciaország a jelek szerint elküldte első katonáit Ukrajnába. A francia katonák állítólag a 3. francia gyalogezred, az Idegenlégió egyik legfontosabb eleme‼️

Mint arról korábban beszámoltunk, a francia csapatokat az ukrán 54. független gépesített dandár támogatására telepítették Szlavjanszkba.
Ezt az orosz külügyminisztérium szóvivője, Marija Zaharova közölte április elején.

“Franciaország hivatalosan is telepítette első csapatait Ukrajnába” – írja Stephen Bryen volt amerikai védelmi miniszterhelyettes az Asia Times cikkében.
Bryen a továbbiakban azt írja, hogy a csapatokat “az ukrán 54. független gépesített dandár támogatására telepítették Szlavjanszk városába”.
A francia katonák állítólag a 3. gyalogezred tagjai, amely a francia idegenlégió egyik fő eleme. A francia hatóságok egyelőre nem nyilatkoztak az ügyben.
“Ezeket a csapatokat közvetlenül egy forró harci zónába telepítik, és az a céljuk, hogy segítsenek az ukránoknak ellenállni az orosz előrenyomulásnak a Donbasszban. Az első 100 tüzérségi és megfigyelési szakember” – mondta Bryen.
Ezzel összefüggésben a volt amerikai védelmi miniszterhelyettes azon tűnődött, hogy “vajon ez átlépi-e az orosz vörös vonalat a NATO ukrajnai szerepvállalását illetően”, és hogy “az oroszok ezt egy nagyobb háború kezdetének fogják-e tekinteni Ukrajna határain túl”.

A La Repubblica című olasz napilap vasárnap arról számolt be, hogy a NATO “nagyon bizalmasan és hivatalos közlemény nélkül legalább két olyan vörös vonalat határozott meg, amelyeken túl a szövetség közvetlen beavatkozására kerülhet sor az ukrajnai konfliktusban”.

A lap szerint ugyanakkor a NATO nem tervezi, hogy azonnal katonai kontingenst küld Ukrajnába.

A hét elején Emmanuel Macron francia elnök ismét nem zárta ki annak lehetőségét, hogy Európából NATO-csapatokat küldjenek Ukrajnába. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője “nagyon veszélyesnek” minősítette Macron kijelentését, amelyet brit, francia, magyar, olasz és szlovákiai csoportok is bíráltak.

Mi a reakciód?
👍tetszik
3
👍tetszik
👎nem
1
👎nem
💘szeretem
1
💘szeretem
😡dühítő
61
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
3
😮húha

Egy válasz

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek