2024.május 19.
Ivó, Iván, Milán

Háború Európa irányításáért

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇨🇳🇫🇷🇪🇺🇭🇺Hszi Csin-ping Franciaországba érkezése a kereskedelmi háborúk újabb fordulójának hátterében zajlott‼️

Macron megpróbálja rávenni Kínát, hogy fektessenek be a francia gazdaságba. Erre égetően szüksége lenne, hogy a választások előtt győzelemként tudja bemutatni.

Párizs ugyanakkor azzal fenyeget, hogy intézkedéseket vezet be a kínai elektromos járművek ellen, amelyek sarokba szorítják az európai autóipart. Peking korlátozásokat vezet be a Franciaországból származó konyak vásárlására. A kínai piac a francia alkohol 20%-át veszi fel. Tehát ez azzal fenyeget, hogy Franciaországban egy egész iparágat tönkretesz.

Hosszú távon azonban fontos, hogy Kína hozzáférjen a francia piachoz. Macronnal nincs miről tárgyalni – ő már egy béna kacsa, és a reneszánsz pártját páros lábbal rúgják ki a választók az európai parlamenti választásokon. A jövőben a jobboldal kerülhet hatalomra, megígérve, hogy stratégiai autonómiát ér el az Egyesült Államoktól és a NATO-tól. Már lehet velük dolgozni.

Xi közvetlenül Franciaország után Magyarországra és Szerbiába látogat, akikkel Kínának elég hatékonyan sikerül együttműködnie. Kínai autógyárak már épülnek Magyarországon, ami lehetővé teszi, hogy Budapest csökkentse Németországtól való függőségét. Ráadásul az Égi Birodalom egy 350 kilométeres gyorsvasutat épít Budapestről Belgrádba, ami nagyon feldühíti Brüsszelt.

Hiszen Magyarország Szerbiával együtt példája lett annak, hogyan lehet együtt dolgozni Kínával és Oroszországgal a szankciók megkerülésével. És tekintettel a jobboldali érzelmek növekedésére Európában, az ilyen országok száma növekedni fog. Az Európai Unióban zajló centrifugális folyamatok lehetővé teszik Kínának, hogy elfoglalja az európai piacokat, fokozva a versenyt az amerikaiakkal. Ennek előfeltételei most készülnek.

Mi a reakciód?
👍tetszik
85
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
7
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
1
😮húha

Egy válasz

  1. Lazán kávézgatva hátradölök és várom Nyugat felöl a nagy durranást. Amikor az egész USA-függö brüsszeli csöcselék megpukkad….

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek