2024.június 21.
Alajos, Leila

Miért harcoljunk a Metaverzum ellen? – megjelent a február-márciusi DuoGladii

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
duo gladii borító

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A Duo Gladii 2022. évi számaiban valamelyest elvontabb témák kerülnek terítékre. A február-márciusi számban a Metaverzum terjeszkedése okán a virtuális valóság diabolikus világának kérdéskörére helyeződik a fókusz, mely szemünk előtt válik a hagyományellenes erők egyértelműen leghatékonyabb fegyverévé. A téma fontosságának is köszönhető, hogy a végeredmény az eddigi legvaskosabb lapszám. Ajánló.

A virtuális valóság (VR) kérdésköre sokféle nézőpontból górcső alá kerül. Kolonits László a mitologikus történelemszemlélet jegyében, a technikai fejlődés diabolikus tendenciáinak részeként közelít a kérdéshez. Barcsa-Turner Gábor a modern világ formálódó diktatúrájának elemeként értekezik az okostechnikáról. Molnár Máté a pedagógia, míg Cserép Csongor a pszichológia szempontrendszerét követi elemzésekor. A fenti tanulmányokat kiválóan egészíti ki a Rod Dreher írásaiból valógató szemelvénygyűjtemény, illetve a Brunner Balázs által készített idézet-válogatás az emberek jövőbeni chippelésével foglalkozó cikkekből. A témához kapcsolódnak még – és jól árnyalják azt – Brunner BalázsMolnár MátéNémeth LehelKónya Dorka és Csaba Enikő Ágnes könyv- és filmajánlói.

D. Fekete Balázs ókori énekmondókról, eposzokról és hérósokról szóló tanulmánya remek átkötés a történeti témák felé. Csarnai Márk “Südwind” hadműveletről szóló írása a II. világháború hadtörténetének újabb fejezetébe avatja be az olvasókat, ahogy Magyar Sándor ajánlója is, mely a magyar hadtörténelem legjobb vadászrepülőire kívánja ráirányítani figyelmünket. Incze Béla esszéje már inkább az emlékezetpolitika kérdéskörébe sorolható.

Bangha Béla húsvéti írása a közelgő választásokhoz kapcsolódó következő kapszámot hivatott előkészíteni. Dexter tanulmánya – mely az április-májusi számban folytatódik – érdekfeszítő összefoglalását adja annak, hogy vélekedik a(z elfogult) modern tudomány a jobb- és baloldaliság kérdésköréről. Varázsló Macska aktuális fordításában a tradicionális gondolkodás egyik legnagyobb alakja, Martin Lings egy szövegét tárja az olvasók elé. Petró Csaba legújabb ajánlójában Az utolsó szamuráj filmzenéjéről értekezik. A lapszám egyik legunikálisabb írása Kónyi-Kiss Botond keze munkáját dicséri.

A folyóirat előfizethető a Duo Gladii honlapján >>katt<<. A régebbi számok közül is több kapható még, amiket >>itt<< rendelhet meg. A megrendelés során választhat a bankkártyás vagy a banki átutalással történő fizetés között. A lap újságárusoknál nem kapható, és korlátozott példányszámban kerül kiadásra! A lapszámokat a megjelenést követően a lehető legrövidebb időn belül postázzák a magrendelőknek.

duo gladii

(szentkoronaradio.com)

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek