2024.április 29.
Péter, Katalin, Roberta

Migrációs paktum

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
ursulalight

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇪🇺 Majdnem egy évtizednyi elakadt tárgyalások után az Európai Unió menekültügyi és migrációs paktumot fogadott el‼️

A törvényjavaslat megosztott felelősséget követel az illegális bevándorlásért mind a 27 EU-tagország között; A tagországok ezentúl kötelesek segíteni uniós partnereiknek azzal, hogy felajánlják a menedékjogra jogosult személyek elhelyezését, vagy ennek hiányában meg kell fizetniük a máshol való elhelyezésük költségeit.

A törvényjavaslatot a szélsőbaloldal és 160 emberi jogi szervezet számos visszautasítást kapott, kijelentve, hogy aláássa a menedékjogot. A törvény lehetővé teszi, hogy a kormányok arcképeket és ujjlenyomatokat gyűjtsenek minden hat éven felüli migránsról, és az embereket őrizetbe vehetik az átvilágítás során. Gyorsított kitoloncolást lehetne alkalmazni azon személyek esetében, akiknek nincs engedélye a tartózkodásra, és lehetővé teszi a migránsok „biztonságos harmadik országokba”, például Ruandába történő kitoloncolását.

A legtöbb szakértő azonban nehezen látja, hogyan fog működni a terv, mivel sok ország ellenséges lesz a migránsválságért való felelősség megosztására tett erőfeszítésekkel szemben, különösen akkor, ha egy olyan nemzet, mint Németország, úgy dönt, hogy újra megnyitja határait. Az olyan országok, mint Lengyelország és Magyarország elfogadhatatlannak nevezik a megállapodást.

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
1
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
17
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
1
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek