2024.április 29.
Péter, Katalin, Roberta

LMBTQ-klubot igen, de imacsoportot nem szabad indítani az iskolában

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Egy ötödikes kislánynak nem engedélyezték, hogy vallásközi imacsoportot indítson általános iskolájában, de egy héttel korábban engedélyt adtak egy LMBTQ-klubnak ugyanabban az iskolában az Egyesült Államokban.

A 11 éves Laura egyedül érezte magát az osztályában és az iskolában is. Miután beszélt a barátaival, akik ugyanígy éreztek, Laura arra gondolt, hogy összehozza az embereket, és jót tesz a közösségnek azzal, hogy egy vallásközi imacsoportot indít – mondta el a Fox News amerikai televíziós hálózat esti műsorában.

Laura elmondta, a vallásközi imacsoport minden diákot szívesen látna, vallástól függetlenül.

Nagyon lelkesedem ezért, nem lennék itt, ha nem akarnám ezt megvalósítani, ha nem gondolnám, hogy ez egy nagyszerű lehetőség lenne mindenkinek

– fogalmazott a diáklány. Az iskola azonban nem adott engedélyt az imacsoport indítására, írja a V4NA nemzetközi hírügynökség. 

A First Liberty Institute nonprofit keresztény jogi szervezet, amely Laurát, egy másik ismeretlen diákot és szüleiket képviseli, levelet küldött az Issaquah iskolai körzet tisztviselőinek az incidenssel kapcsolatban.

Egy vallásos diákklub megalakításának megtagadása, miközben más klubokat engedélyeznek, sérti az alkotmányt

– mondta Kayla Toney, a First Liberty Institute jogtanácsosa. Ugyanis mint kiderült, míg Laura imacsoportját megtorpedózta az iskola vezetősége, addig – éppen egy héttel korábban – engedélyezték egy LMBTQ-klub megalapítását az iskolában.

A Creekside Általános Iskola tisztviselői vallási diszkriminációt folytatnak egy tizenegy éves kislánnyal szemben, aki egyszerűen csak imádkozni akar, támogatást akar kapni más vallásos barátaitól, és közösségi szolgálatot akar végezni

– fogalmazott Kayla Toney.

Laura és édesanyja állítólag februárban találkozott a Creekside igazgatójával, aki azt mondta, hogy az iskolai klubokra szánt összes támogatást már októberben kiutalták. Az LMBTQ-klub azonban állítólag csak egy héttel a találkozójuk előtt indult el.

A Creekside a washingtoni Bremerton gimnázium közelében található, ami azzal került a hírekbe, hogy

Joe Kennedy edzőt kirúgták, mert minden meccs után imádkozott a futballpályán.

A legfelsőbb bíróság Kennedy javára döntött, és hangsúlyozta, hogy az első alkotmánymódosítás védi azokat a diákokat és alkalmazottakat, akik hitüket az állami iskolákban fejezik ki. Az edző később visszakapta a munkáját.

„A bíróság a Kennedy-ügyben kifejtette, hogy […] az első kiegészítés kétszeresen védi a vallásos beszédet. Ez kiterjed az általános iskolai tanulókra, akik önkéntes klubban fejezik ki őszinte vallási meggyőződésüket. Az iskolai körzet mégis semmibe vette az első alkotmánykiegészítéssel kapcsolatos kötelezettségeit, amikor megtagadta a diákok által vezetett vallásközi imaklub engedélyezését. Ez a törvénytelen lépés sérti mind a szabad vallásgyakorlás, mind a szólásszabadság klauzuláját” – áll a First Liberty közleményében.

Mi a reakciód?
👍tetszik
5
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
7
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek