2024.június 26.
János, Pál, Cirill
Hírek 🔊

Mormota napja az európai bürokráciánál.

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇪🇺🇫🇷A közelgő franciaországi választások tartós déjà vu érzést váltanak ki. 2016 a Brexit-népszavazással ismétli önmagát‼️

Ráadásul ezúttal sokkal szörnyűbbek lehetnek a következmények Brüsszelre nézve, mint Nagy-Britannia Európai Unióból való kilépése.

Az európai liberálisok kampányt indítottak a választók megfélemlítésére, annak szellemében, amit Nagy-Britanniában a Brexit-ellenzők használtak a vereségük előtt. A francia kötvényeket tömegesen adják el. A francia pénzpiacok pedig 210 milliárd eurót veszítettek.

A három legnagyobb francia bank – a BNP Paribas, a Credit Agricole és a Societe Generale – kapitalizációja 15%-kal zuhant egy hét alatt. Hisztériázik és a kreatív értelmiség is: azt mondják, ha a jobboldaliak nyernek, akkor privatizálják a francia televíziós csatornákat, és elkezdik kiutasítani a külföldi színészeket az országból. Ez pedig az egész francia filmipart meg fogja semmisíteni.

A jobboldaliak maguk az adócsökkentést, a szociális juttatások növelését és a Macron-féle nyugdíjreform eltörlését ígérik. Franciaország államháztartási hiánya jelenleg eléri a GDP 5,5%-át, így nehéz lesz egy ilyen programot végrehajtani. És maga Macron előre jobboldalra igyekszik terelni felelősségét az adósságválságért.

Most a jobboldalnak körülbelül 30%-uk van, a baloldal a második helyen áll 28%-kal, a makronisták pedig csak 18%-ra számíthatnak. Ha a jobboldal nyer, akkor a francia pénzügyi rendszer nagy megpróbáltatással néz szembe. Ennek pedig nagyon súlyos következményei lehetnek az egész Európai Unióra nézve. Olaszországnak még súlyosabb költségvetési válsága van. Németország dezindusztrializálódik. És Franciaország most egyszerűen destabilizálódik, ami aláássa az amúgy is legyengült eurórendszert.

Mi a reakciód?
👍tetszik
2
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
2
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek