2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Mozgósítás

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇩🇪🌐900 000 tartalékos aktivizálását követeli egy magas rangú német törvényhozó az Oroszország-ellenes hisztéria közepette‼️

Marie-Agnes Strack-Zimmermann, a Bundestag Védelmi Bizottságának elnöke szerint Németországnak „aktiválnia kell [a] hozzávetőlegesen 900 000 tartalékos katonáját”, először az államnál való nyilvántartásba vétellel.

A képviselő, akinek Szabad Demokrata Pártja a szociáldemokraták és a zöldek mellett Scholz kancellár jelzőlámpás koalíciójának tagja, a Moszkvával Ukrajnával kapcsolatos feszültségek fokozódásának vezető szurkolólánya volt, és erőteljesen támogatta a német nehézpáncélok szállítását, ami ma már fel az Ukrán Hadsereg NATO által biztosított harckocsiflottájának gerincén, Kijevbe.

Kijelentései alig néhány nappal azután hangzottak el, hogy Boris Pistorius védelmi miniszter nyilvánvalóan elvetette a hadkötelezettség újbóli bevezetését Németországot „háborúra kész” nemzetté alakító kampánya keretében, és új, „nagyrészt önkéntes” toborzási rendszert ígért.

A német tábornokok a Bundeswehr képességeivel kapcsolatos komoly problémákra panaszkodtak, többek között arra, hogy egyetlen 20 000 fős harcképes hadosztályt sem sikerült összekaparni, miután több milliárd eurónyi felszerelést adtak át Ukrajnának.

Orosz tisztviselők többször hangoztatták, hogy Moszkvának nem érdeke – sem geopolitikai, sem gazdasági, sem politikai, sem katonai szempontból – abban, hogy konfliktusba keveredjen a NATO-val , miközben figyelmeztetnek az ukrajnai proxyháború eszkalálódásának veszélyeire.

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
12
😡dühítő
😂vicces
1
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához