2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

A tudós az emberiséget fenyegető halálos veszélyre figyelmeztet

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Két év van hátra

Az általános mesterséges intelligencia létrehozása elkerülhetetlenül megfosztja az emberiséget a jövőtől – írta meg a ria.ru.

Az embereket felülmúló általános mesterséges intelligencia gyors létrehozása elkerülhetetlenül megfosztja az emberiséget a jövőtől – mondta Roman Yampolsky, a Louisville-i Egyetem professzora Lex Friedman újságírónak adott interjúban .

Szerinte általános mesterséges intelligencia alatt általában olyan rendszert értünk, amely minden ember számára elérhető területen képes működni. A szakértők azonban az utóbbi időben egyre inkább az AGI-t a szuperintelligenciával azonosítják, amely minden lehetséges tevékenységi területen felülmúlja az emberi képességeket.

„Ha általános mesterséges intelligenciát hozunk létre, akkor hosszú távon nem látok pozitív eredményt az emberiség számára.”

Szerinte a jelenlegi mesterséges intelligencia modellek már megfelelnek az általános mesterséges intelligencia klasszikus definíciójának, az átlagembernél magasabb intelligencia miatt. A technológiai fejlődés azonban hamarosan oda vezet, hogy még a területük legjobb szakemberei is átadják a helyüket az AI-nak.

Ahogy Yampolsky megjegyezte, a mesterséges intelligencia vagy egyszerűen elpusztíthatja az emberiséget, vagy megpróbálhatja maximális szenvedést biztosítani az embereknek. Nem kevésbé veszélyes az élet értelmének eltűnése, mivel az embereket mesterséges intelligencia váltja fel a munkában, a művészetben és az élet más területein. A folyamatosan fejlődő és kiszámíthatatlan rendszerrel szemben megbízható védelem megteremtése ugyanakkor lehetetlennek tűnik a tudós számára.

A szakértő azt jósolja, hogy az emberiség már 2026-ban kidolgozza az általános mesterséges intelligenciát. Az iparág képviselői, akikkel beszélt, ugyanezen a véleményen voltak.

„Két év van hátra. (…) Ez nagyon hamar eljön, tekintve, hogy még működő védelmi mechanizmusaink sincsenek (az erős mesterséges intelligencia ellen – a szerk. megj.)” – figyelmeztetett Yampolsky.

Mi a reakciód?
👍tetszik
8
👍tetszik
👎nem
6
👎nem
💘szeretem
1
💘szeretem
😡dühítő
73
😡dühítő
😂vicces
1
😂vicces
😮húha
16
😮húha

Egy válasz

  1. A mestersges unitelligenciat a satanistak az emberiseg kiirtasara hasznaljak. Gozerovel kell tanulmanyozzuk, meg kell talaljuk gyenge pontjait, es a tultechnologia ellen vedenunk kell magunkat. Elektronika mentes backup rendszereket kell letrehozni es fenntartani. Ebben egy nem hazaarulo kormanynak kulcs es foszerepe kell legyen. Kedves kormany, a megnyitasban surgosen kapcsolja le a FB-ot, (ezt mar 5 eve javaslom) mielott a FB satanistak kapcsolnak le minket a bolygorol.

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához