2024.szeptember 20.
Friderika
Hírek 🔊
Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
[object Object]

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇺🇸📉 A Fed akár egymillió amerikai munkahely megszűnésével szembesül a felülvizsgálat során‼️

🔸 Az Egyesült Államokban a munkahelyek növekedése a márciusig tartó év során valószínűleg jóval kevésbé robusztus volt, mint az eredetileg becsülték, ami felteheti az aggodalmakat, miszerint a Federal Reserve még jobban lemarad az alacsonyabb kamatlábakról.

🔸A Goldman Sachs Group Inc. és a Wells Fargo & Co. közgazdászai arra számítanak, hogy a kormány szerdai előzetes referencia-revíziói azt mutatják, hogy a bérállomány növekedése a márciusig tartó év során legalább 600 000-rel gyengébb volt a jelenleg becsültnél – körülbelül 50 000 havonta. Míg a JPMorgan Chase & Co. előrejelzői körülbelül 360 000-es csökkenést látnak, a Goldman Sachs szerint ez akár egymillió is lehet.

🔸Az előzetes adatok számos figyelmeztetést tartalmaznak, de a foglalkoztatás több mint 501 000 fős lefelé történő módosítása az elmúlt 15 évben a legnagyobb lenne, és azt sugallja, hogy a munkaerőpiac hosszabb ideig – és talán jobban is – hűl, mint azt eredetileg gondolták. A végleges számok jövő év elején várhatók.

🔸A jelenlegi állás szerint a BLS adatai azt mutatják, hogy a gazdaság 2,9 millió új munkahelyet teremtett a 2024 márciusáig tartó 12 hónap alatt, vagyis átlagosan 242 000-rel havonta. Még ha a teljes revízió eléri is az egymilliót, a havi állásbővítés átlagosan 158 000 körül mozogna – ez még mindig egészséges ütemű felvétel, de mérséklődik a járvány utáni csúcshoz képest.

A munkanélküliség 5,37% körüli lehet ezen adatok alapján.

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
1
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek