2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Nagy a baj

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇪🇺 Von der Leyen megnyitja az ajtót a szélsőjobb felé Európában.
Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a holland Maastrichtban tartott vitán kijelentette, hogy kész együttműködni a szélsőjobboldali pártokkal annak érdekében, hogy a második ciklusra újra megválasszák‼️

A szóban forgó alku lehetséges az Európai Konzervatívok és Reformerek Pártjával (ECR), amely Európa-szerte egyesíti a szélsőjobboldaliakat és az euroszkeptikusokat, például Giorgia Meloni olasz miniszterelnök pártját.

Ugyanakkor von der Leyen kizárta annak lehetőségét, hogy bármilyen egyezményt kössenek az Európai Parlament legjobboldalibb politikai csoportjával, az Identitás és Demokráciával, amely magában foglalja többek között a Marine Le Pen francia Nemzeti Frontját, valamint a német AFD-t, amelyeket von der Leyen „Putyin csatlósainak” nevezett.

Az ECR és a von der Leyen-féle Európai Néppárt egyesülése jelentős elmozdulást jelenthet jobbra az EU-politika alakításában, a migrációtól a klímaszabályozásig, a nők jogaiig és a védelemig.

Ez a választási kaland azonban nagy kockázattal jár: egy ilyen megállapodás összedöntheti von der Leyen néppárti csoportja és a szocialisták közötti koalíciót, amely hagyományosan irányította az uniós intézményeket. Ugyanakkor meg kell őriznie ezt a szövetséget, hogy megnyerje második ciklusát az Európai Bizottság élén.

Von der Leyen javaslata Meloninak és szövetségeseinek egyben drámai pillanatot jelent a választási kampányban, hogy átvegyék az irányítást a nagyhatalmú uniós intézmények felett, mivel a szélsőjobboldali pártokat Európa nagy részében elűzték a hatalomból a mérsékelt riválisaik közötti hallgatólagos megállapodás miatt.

Emellett az uniós politika zöld irányvonala is csorbát szenvedhet, amelyet von der Leyen már feladott a gazdálkodókra vonatkozó környezetvédelmi szabályok és a peszticidek használatát korlátozó jogszabályok tekintetében.

@geoforcast

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
2
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
15
😡dühítő
😂vicces
2
😂vicces
😮húha
6
😮húha

Egy válasz

  1. Ebböl is látszik milyen gerinctelen féreg ez az alattomos képmutató szuka.
    Mindenkivel hajlandó a hatalomért.
    Szaharában kitenni egy kulacs vízzel….

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához