2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

“Félig titkos”találkozó

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇫🇷🇩🇪Napokkal Hszi Csin-ping kínai vezető franciaországi látogatása előtt Olaf Scholz német kancellár találkozik Emmanuel Macron francia elnökkel Párizsban, hogy megvitassák az Európai Unió Kínával kapcsolatos politikáját – írja a Politico‼️

A két nehézsúlyú uniós vezető találkozóját félig titkos eseménynek minősítik: a francia fővárosban rövid nyaraláson tartózkodó Scholz és felesége, Britta Ernst egy francia étteremben találkozik Macronnal és feleségével, Brigitte-tel.

Három, a vacsoráról tudó forrás szerint tanácsadók nem vesznek részt azon.

Figyelemre méltó, hogy Scholz és Macron rendszeresen összecsap egymással. Erre utoljára februárban került sor, amikor a francia elnök először jelentette be csapatok esetleges Ukrajnába küldését, amit a kancellár kategorikusan nem támogat.

Megjegyzendő, hogy a vacsora alkalmat ad Scholznak, hogy tájékoztassa Macront a Hszi Csin-pinggel folytatott múlt havi pekingi találkozójáról. A két vezető azonban nem ért egyet a kínai elektromos járművekre kivetett uniós vámok esetleges bevezetésével kapcsolatban sem.

Macron is megpróbálhatja rávenni a kancellárt, hogy csatlakozzon hozzá egy találkozóra Hszi Csin-pinggel, valamint Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével.

A vacsora másik valószínű témája az uniós védelem és annak finanszírozása lesz. Macron például az ukrajnai eseményekre reagálva keményen szorgalmazta az úgynevezett védelmi kötvények létrehozását a katonai kiadások finanszírozására, de Scholz mindeddig elutasította az ötletet.

@geoforcast

Mi a reakciód?
👍tetszik
1
👍tetszik
👎nem
3
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
6
😡dühítő
😂vicces
2
😂vicces
😮húha
1
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához