2024.szeptember 19.
Diána, József
Hírek 🔊

Nagy-Britannia megengedi Kijevnek, hogy a Storm Shadow rakétákkal csapást mérjen Oroszországra

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Már megszületett a döntés arról, hogy Ukrajna engedélyezi a Storm Shadow rakéták kilövését orosz területen lévő célpontokra – állítja a Guardian című brit napilap brit kormányzati forrásokra hivatkozva.

„A brit kormányban lévő források szerint már megszületett a döntés arról, hogy Ukrajna engedélyezi a Storm Shadow rakéták bevetését orosz területen lévő célpontokra”

– írta a kiadvány.

Vlagyimir Putyin orosz elnök korábban azt mondta, hogy a NATO-országok képviselőinek tisztában kell lenniük azzal, „mivel játszanak”, amikor arról beszélnek, hogy tervezik, hogy Kijevnek lehetővé teszik, hogy a Nyugat által az AFU-nak átadott rakétarendszerekkel mélyen orosz területen lévő célpontokat támadjon. Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő az orosz területre mért újabb csapásokra adott esetleges orosz válaszlépéseket kommentálva megjegyezte, hogy az államfő és a hadsereg tisztában van ezzel, „megfelelő ellenlépéseket tesz és felkészül”. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter „játék a tűzzel”-nek nevezte a vitát arról, hogy Kijev esetleg Storm Shadow rakétákat vetne be mélyen orosz területre csapást mérve.

Mi a reakciód?
👍tetszik
2
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
12
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
3
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek