2024.május 4.
Mónika, Flórián

Ne foglalják bele az abortuszt az EU Alapjogi Chartájába!

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A petíció elindítója: Eszter Schittl Címzettje: Európai parlamenti képviselők –

Március 4-én Franciaország alkotmányba foglalta az abortuszhoz, vagyis az ártatlan életek meggyilkolásához való „jogot”.

Gondoljon bele, ilyet még a legkeményebb diktatúrák során sem tett senki…

Mégis, mindenki, a WHO főigazgatójától, Tedros Adhanom Ghebreyesus-tól kezdve, üdvözli „e döntést, ami biztosítja a nők jogait”.

A franciáknak mindez nem elég!

„Franciaország lett az első ország a világon, amelynek alkotmánya kifejezetten védi (az abortuszhoz való jogot), nem nyugszunk, amíg ezt az ígéretet nem tartják be az egész világon”, jelentette ki Emmanuel Macron.

Nem sokkal később, március 14-én az Európai Parlamentben Macron javaslatot tett arra, hogy az „abortuszhoz való jogot” foglalják bele az Európai Unió Alapjogi Chartájába is.

Az Európai Parlament képviselői most csütörtökön, 2024. április 11-én fognak szavazni a kérdésről, így gyorsan kell cselekednünk!

Ha az abortusz az Európai Unió Alapjogi Chartájának részévé válik, az összes tagállamra nyomás fog nehezedni az abortusz további liberalizálására, és ne legyenek kétségeink, nem fognak megállni, míg egészen a születésig nem legalizálják azt.

És ez nem egy légből kapott fenyegetés. Az Európai Parlament már a 2021-ben elfogadott Matić-jelentésben szorgalmazta az abortuszhoz való „hozzáférés akadályainak” megszüntetését, az akadályok között említve minden időbeli korlát megszüntetését, ami pont azt jelenti, hogy a születésig elérhetővé tennék mindenki számára az abortuszt. Ennél még tovább is mentek: az abortusz ingyenes lenne, bármilyen okból végrehajtanák, eltörölnék a várakozási időt, valamint az abortusz előtti segítő tanácsadást is. (Részleteket e korábbi jelentésről levelünk utóiratában talál.)

De mi a helyzet a születendő gyerekek jogával? Hogyan lehet a megölésük alapjog, miközben nekik még nincs is hangjuk, hogy megvédjék magukat? Hogyan ünnepelhetik az ártatlan és védtelen gyermekek meggyilkolását?

Hogyan merülhet fel egyáltalán egy ilyen javaslat egy magát civilizáltnak mondó társadalomban?

Egy biztos. Az ártatlan életek meggyilkolásának törvénybe, alkotmányba, chartába foglalása komoly visszalépést jelent az emberiség történetében.

Írja alá a petíciónkat, kérjük együtt az Európai Parlament elnökét, Roberta Metsolát, és az EP-képviselőket, hogy utasítsák el, hogy az abortusz bekerüljön a Chartába, és szavazzanak születendő gyermekek védelmében!

Ha ez a határozat hatályba lépne, az precedenst teremthetne, és kétségtelenül fegyverként használnák a még itt-ott fellelhető életvédő szabályok felszámolására Európa-szerte.

Valójában az abortusz szabályozása az egyes tagállamok hatáskörébe tartozik. Mégis, az uniós jog ilyen módosításai potenciálisan elidegeníthetnék azokat a nemzeteket, amelyek a pro-life álláspontot támogatják. Ezeket az országokra jelentős nyomás nehezedne, ami további különféle gazdasági szankciókhoz (alapok csökkentése vagy visszatartása, kamatlábak emelése, stb.) vezethetne.

Az erről szóló március 14-i európai parlamenti vitán az abortuszpárti képviselők erősen támadták az életvédőket az Európai Parlamentben. Ez egy újabb kísérlet az ellenállás elhallgattatására.

A szavazás április 11-én lesz, és az Európai Parlament többsége, amelyet az abortusz francia alkotmányba való foglalása is erősít, óriási győzelmet próbál elérni a feminista lobbi számára.

Felháborító gondolat, hogy az Alapjogi Charta tartalmazhatja az ártatlan gyermekek megölésének a jogát. A Chartának MINDEN életet védenie kell az emberi élet minden szakaszában, különösen a legsebezhetőbbekét!

Így valójában már maga a kérdés felvetése jogellenes, hiszen ártatlan, védtelen emberek megölésének „jogát” irányozza elő!

Megdöbbentő, hogy ebben a vitában teljes mértékben figyelmen kívül hagyják magukat a születendő gyermekeket. Akiknek már a várandósság 6. hetétől hallhatjuk a szívverését.

Mi van a kisbabák élethez való jogával? Ha mi nem állunk ki mellettük, akkor ki fog?

A 14. héten a baba már akkora, mint egy narancs, minden szerve és testrésze megvan már, az arca felismerhetővé válik, elkezdtek nőni az ujj- és lábkörmei, és már reflexei is működnek. Ebben az időszakban kezdi az édesanyja érezni a mozgását…

Az abortuszpártiak nyílt célja, hogy a magzatokat Európa-szerte bármilyen indokkal, a várandósság teljes időtartama alatt (egészen a születésig!) el lehessen vetetni.

Az ilyen szabályozások még sebezhetőbbé teszik a nőket, a terhesség teljes időtartama alatt nyomás (vagy akár kényszer) alatt tartva őket. Tanulmányok szerint ugyanis a krízisben lévő várandós anyák megkönnyebbülést élnek át, amikor túllépnek a legális abortusz időszakán (pl. betöltik Magyarországon a 12. hetet), és onnantól kezdve tudnak a megoldásra, az erőforrások gyűjtésére, és a kapcsolati háló aktivizálására koncentrálni.

A halál kultúrájának erősítése helyett több támogatást kell nyújtani a várandós anyáknak és családjaiknak!

A szavazás április 11-én lesz, ezért nagyon fontos még ma aláírnunk és megosztanunk a petíciót!

A magyarországi aláírásokat azonnal továbbítjuk a magyar európai parlamenti képviselőknek.

Ha sikerrel járunk, az abortusz NEM kerül be a Chartába, és nem lesz elismerve alapjogként Európában.

Meg kell akadályoznunk, hogy európai alapjoggá tegyék a gyilkolás jogát. Most kell cselekednünk, mielőtt túl késő lenne.

Mi vagyunk ezeknek a veszélyben lévő gyerekeknek a képviselői! Nélkülünk nincs hangjuk, nincs képviselőjük.

Kérjük, írja alá a petíciónkat még ma, kérve az Európai Parlament elnökét, Roberta Metsolát, és az európai parlamenti képviselőket, hogy ne engedjék, hogy az abortusz bekerülhessen az Európai Unió Alapjogi Chartájába!

Mi a reakciód?
👍tetszik
6
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
5
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek