2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Nestlé(gy)

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
pexels jimmy chan 3790391

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Svájc azt akarja, hogy a gyerekek kevesebb csokoládét és több bogarat egyenek”: A lakosságot rovarevésre való áttérést célzó lobbisták a felnőttek ellenállásába ütköztek, és gyerekekre tértek át.

„A cégek bogarakat szállítanak a fiatal fogyasztóknak az iskolákba. A sajt és a csokoládé földjén a gyerekek finomabb élvezetekre tesznek szert, ha lisztkukacokat, sáskákat és tücsköket esznek.Nemrég egy Zürich melletti középiskola diákjai egy rovarfalatokkal teli asztal körül gyűltek össze. Fogyasztottak a fűszeres lisztkukacokat, a paprikás tücsköt és az őrölt tücsökkekszet.

Svájc 2017-ben lett az első európai ország, amely egy startup lobbikampányt követően engedélyezte a rovarok élelmiszerként történő értékesítését. Ez volt a legkönnyebb. A vállalatoknak most le kell küzdeniük a rovarkutatók által „undor tényezőnek” nevezett jelenséget, sok nyugati fogyasztó „hatodik érzékét”, miszerint a rovarok rothadást és fertőzést jelképeznek, és ezeket nem szabad szájba venni. Ennek érdekében az iparág vonzza azokat a fogyasztókat, akiknek ízlése még csak kialakulóban van. Timothée Olivier, a Swiss Insects munkatársa négy éve járja a svájci iskolákat, hogy népszerűsítse a rovarevés előnyeit, és mintákat hoz magával.

„Fiatalabbak, nyitottabbak az újdonságokra” – mondja. “Egy bizonyos ponton, ha nem holnap, de később beiktatják a rovarokat az étrendjükbe.” Egészen a közelmúltig a nyugati civilizáció arra törekedett, hogy távol tartsa a rovarokat az élelmiszertől. A szabályozó hatóságok egészségügyi kockázatnak tekintették őket. Most azonban több kormányzati tisztviselő, tudós és vállalat szeretné a rovarokat a nyugati étrend jellemzőivé tenni. Az Európai Unió 2021-ben Svájcot követte, és négyféle rovart engedélyezett emberi fogyasztásra: sárga lisztkukacokat, vándorsáskákat, tücsköket és kisebb lisztkukacokat.
😱😱😱

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

2 Responses

  1. Az európai kontinensen egyetlen ország sem szorul arra, hogy lakói bogarakkal táplálkozzanak. Ki és milyen alapon vette, veszi a bátorságot, hogy helyettünk eldöntse mit együnk, és mit ne együnk?
    Azonkívül börtönnel kellene büntetni azokat akik gyerekeken kísérleteznek!

  2. Ki hatalmazta, hatalmazza fel ezeket a gyártó és kereskedelmi cégeket arra, hogy rajtunk embereken kísérletezzenek? Ki lesz az és milyen alapon, aki dönteni, mitöbb határozni fog ennek a szemétnek a kötelezővé tételért az emberi táplálékokban? Nagyon régi nóta az, hogy írunk egy tudomáyosnak hazudott cikket, amelyre hivatkozva néhány “politikus” törvényt javasol, majd hoz és ezután ezekre a megnyilatkozásokra hivatkozva elkezdik a kampányt az értékesítést minden társadalmi igény nélkül. Csak!
    Ha rajtuk múlik, akkor még csak tudni sem fogunk róla!!

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához