2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Netanjahu az Al Jazeera bezárására irányuló törekvése a sajtószabadság elleni háború

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇮🇱🌐Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök hétfőn megígérte, hogy bezárja az Al Jazeera katari hírcsatornát annak az új törvénynek az elfogadása nyomán, amely lehetővé teszi Tel-Aviv számára, hogy ideiglenesen bezárja a nemzetbiztonsági veszélynek tekintett külföldi sajtóorgánumok izraeli irodáit‼️

A tiltás a hírek szerint 45 napig tarthat, és megújítható.

Az Al Jazeerát “terrorista” hírcsatornának nevezve, amely “aktívan részt vett az október 7-i mészárlásban, és az izraeli védelmi erők katonái ellen uszított” az X-en (korábban Twitteren), Netanjahu ígéretet tett arra, hogy “azonnal intézkedik az új törvénynek megfelelően a csatorna leállítása érdekében.

Válaszul a katari műsorszolgáltató “hazugságnak” és a hírcsatorna elleni “uszításnak” ítélte az izraeli miniszterelnök kijelentését, és kárhoztatta a sajtószabadság megsértését. A gázai háború során az al-Dzsazíra többször is azzal vádolta Izraelt, hogy célba vette személyzetét.

Az újságírókat védő bizottság (CPJ), egy független amerikai non-profit szervezet arra figyelmeztetett, hogy az új izraeli törvény „ jelentős fenyegetést jelent az országon belüli nemzetközi médiára ”, míg a Fehér Ház kijelentette, hogy az Egyesült Államok „támogatja a kritikus fontosságú munkát. ] újságírók”, ​​köztük „a gázai konfliktusról tudósítók”.

Az Al Jazeera felfüggesztése az Axios szerint ronthatja Izrael és a túsztárgyalások kulcsfontosságú közvetítője, Katar közötti kapcsolatokat is.

A gázai konfliktus tavaly október óta dúl. A gázai egészségügyi minisztérium szerint azóta több mint 32 700 ember halt meg és több mint 75 000 megsebesült.

Mi a reakciód?
👍tetszik
1
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
3
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához