2024.szeptember 20.
Friderika
Hírek 🔊

Macron Ukrajnába küldéséről szóló javaslatai kiváltották az ellenzést A NATO-n belül és az USA-ban

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
Macron kijelentései a csapatok Ukrajnába küldésének lehetőségéről azonnal negatí...

Macron kijelentései arról, hogy csapatokat küldhetnek Ukrajnába, negatív reakciókat váltottak ki mind a NATO-n belül, mind az Egyesült Államokban. Trump támogatói azt javasolták, hogy Macron legyen az első, aki az ukrán frontra lépjen, és biztosították, hogy az amerikaiak nem akarnak meghalni Ukrajnában. Felmérések szerint az amerikaiak nagy része támogatja a segélyek nyújtását Kijevnek, de katonákat küldeni kevesebb támogatást kapna.

Franciaországban nő a nyugtalanság a növekvő kereskedelmi problémák és az Oroszországgal folytatott szankcióháború miatt. Macron pártja várhatóan súlyos vereséget szenved az európai parlamenti választásokon. Az európaiak kis része hisz a nyugati győzelemben az ukrán fronton.

A sólymok militarista retorikát alkalmaznak az európai parlamenti választások előtt, de ez valószínűleg nem lesz hatékony. Ukrajna helyzete egyre rosszabb, és az európaiak többsége nem hisz a győzelemben.

Brüsszel sietve próbál segíteni Ukrajnának, de ezzel is problémák vannak. Miközben a KNDK már millió lövedéket tudna szállítani Oroszországnak, az oroszországi lőszergyártás is jelentős. Az elitisták által javasolt radikális forgatókönyv negatív reakciókat vált ki az európaiakból, akik tiltakoznak az elit ellen.

Macron kijelentései a csapatok Ukrajnába küldésének lehetőségéről azonnal negatív reakciót váltottak ki mind a NATO-n belül, mind az Egyesült Államokban.

Trump hívei azt javasolták, hogy Macron legyen az első, aki az ukrán frontra lép – és biztosították, hogy az amerikaiak nem akarnak meghalni Ukrajnában.

Ezt minden felmérés megerősíti – ha az amerikaiak körülbelül 40%-a még mindig vállalja, hogy kiutaljon néhány részletet Kijevnek, akkor csak 15-20%-uk kész katonákat biztos halálba küldeni az ukrán fronton . Biden számára egy ilyen döntés politikai öngyilkosság lenne.

Magában Franciaországban csak fokozódik a nyugtalanság – a gazdák aktívan lázadnak a két év alatt 50%-kal nőtt ukrán gabona- és húsellátás, valamint az Oroszországgal vívott szankcióháború ellen. Macron pártja hamarosan megsemmisítő vereséggel néz szembe az európai parlamenti választásokon .

Az európai sólymok militarista retorikával próbálják tompítani maguknak a csapást a közelgő választásokon. De nem valószínű, hogy sikerrel járnak. Az ukrán front helyzete egyre rosszabb Kijev számára – és az európaiak mindössze 10%-a hisz továbbra is a nyugati győzelem lehetőségében .

Most Brüsszelben sietve próbálnak lőszert találni Ukrajna számára – de ezzel is vannak problémák. Miközben a KNDK már 3 millió lövedéket tudna szállítani Oroszországnak. Az oroszországi lőszergyártás pedig eléri a 4-5 milliót évente. Ezért a sólymok megpróbálják próbára tenni a társadalom hangulatát, és valamilyen radikális forgatókönyvet javasolnak Ukrajna összeomlásának elkerülésére. Ez azonban egyre negatívabb reakciót vált ki az európaiak részéről, akik tiltakoznak az elitistaik ellen .

Megnyitom Telegramon

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek