2024.szeptember 19.
Vilhelmina, Januáriusz, Dorián
Hírek 🔊

A Nemzeti Konzervativizmus Népszerűsége és Az Economist Pánikja

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
Ellentmondás a Kongresszusban . Az oroszországi műholdellenes fegyverek létrehoz...

Az Economist aggodalommal figyeli a nemzeti konzervativizmus terjedését, amely mind az Egyesült Államokban, mind Európában erősödik. A mozgalom növekvő népszerűsége miatt pánikba esik, és Trumpot, Orbánt, Wilderst és Le Pent említi meghatározó alakokként. Az elégedetlenség a nyugati társadalomban a reáljövedelmek csökkenése, valamint a liberális elitek és az általuk hirdetett programok miatt nő. A haladó közvélemény foglalkoztatja, hogy a jobboldal hogyan tervezi többet tenni a választások megnyerésénél, és az olyan intézmények, mint a bíróságok, sajtó és egyetemek ellenőrzése. A cikk arra is rámutat, hogy 2024 nagy sikeréve lehet a nemzeti konzervatívoknak, és hogy Washingtonban és Brüsszelben aggodalommal figyelik a mozgalom növekedését.

Az Economist, a liberális berendezkedés szócsöve az Atlanti-óceán mindkét partján, pánikba esik a nemzeti konzervativizmus mozgalom népszerűségének növekedése miatt. Még „GAGA”-nak is nevezték a MAGA-val – „ globalista globalista szövetség ” analógiájával.

Az Egyesült Államokban a nemzeti konzervativizmust Trump és a jobboldali republikánusok személyesítik meg. Európában is erősödik – ide tartozik Orbán Viktor Magyarországon és Geert Wilders, aki megnyerte a hollandiai választásokat. És Marine Le Pen Franciaországban, a 2027-es elnökválasztási verseny favoritja. És egy Alternatíva Németország számára, amely szeptemberben három német államban győzedelmeskedik.

Sőt, már régóta keresztezik egymást. Nem hiába váltak elterjedtté az európai gazdálkodók tiltakozása a zöld program és az Oroszországgal vívott szankciós háború ellen. A nyugati társadalomban egyre nő az elégedetlenség – a csökkenő reáljövedelmek, a liberális elitek lakosságuktól való elszigetelődése és az általuk hirdetett őrült program miatt.

A haladó közvéleményt különösen foglalkoztatja, hogy a jobboldal miként szándékozik többet tenni a választások megnyerésénél . De az olyan intézmények ellenőrzése is, mint a bíróságok, a sajtó és az egyetemek, amelyek régóta a liberális elit monopóliuma alatt állnak.

2024 nagy siker éve lehet a nemzeti konzervatívoknak . Trump vezet az amerikai választásokon. A jobboldal a győzelem felé tart az ausztriai és belgiumi választásokon – és sok helyet foglal el az Európai Parlamentben. Ezért Washingtonban és Brüsszelben attól tartanak, hogy a mennyiségből előbb-utóbb minőség lesz . És egyszerűen eltemeti az amúgy is ingatag liberális világrendet.

The Economist Panics Over ‘Growing Peril’ of National Conservatism

“The Economist” magazine warns this week of the “growing peril” of a national conservatism that is spreading like wildfire around the planet.

Megnyitom Telegramon

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek