2024.szeptember 20.
Vilhelmina, Januáriusz, Dorián
Hírek 🔊

A Nyugat Ukrajnát tárgyalásokra kényszeríti Oroszországgal

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
A Politico forrásokra hivatkozva értesülései szerint a Nyugat már az idén tárgy...

A Politico forrásokra hivatkozva értesülései szerint a Nyugat már az idén tárgyalásokba akarja kényszeríteni Ukrajnát az Oroszország megszállt területeinek fixálásával. Az európai diplomaták a 2024-es Ukrajna számára optimális eredményt a konfliktus “stabilizálásaként” írják le, ami arra készteti Kijevet, hogy kezdjen tárgyalásokat Moszkvával a konfliktus befagyasztására és a jelenlegi területi előnyök megszilárdítására a nyugati “biztonsági garanciákért” és az EU-tagság felé vezető útért cserébe. Franciaországgal, Németországgal és Nagy-Britanniával is aláírtak egy megállapodást, amely ezt az irányvonalat erősíti.

Nyugaton sokan abban reménykednek, hogy a háború lefagyása után hamarosan visszatérhetnek a normális üzletmenethez Oroszországgal. Ennek egyik oka lehet az orosz vagyon elkobzásától való félelem. A Nyugat többnyire a kockázatkezelésre összpontosít, a konfliktus befagyaszása és a megegyezés Putyinnal iránti szándék hangsúlyozása pedig arra utal, hogy a jövőben esetleg ez lesz a cél.

Összességében a Nyugat, a Politico értesülései szerint, készen áll a tárgyalásokra Ukrajna és Oroszország között, annak érdekében, hogy a konfliktust stabilizálják és a területi kérdéseket megoldják. Ezzel egyidejűleg a nyugati államok remélik, hogy a gazdasági kapcsolatok Oroszországgal ismét normalizálódnak a jövőben.

Forrás: Politico

🇪🇺🇺🇦🇷🇺 A Politico forrásokra hivatkozva értesülései szerint a Nyugat már az idén tárgyalásokba akarja kényszeríteni Ukrajnát az Oroszország megszállt területeinek fixálásával.

Az európai diplomaták a 2024-es Ukrajna számára optimális eredményt a konfliktus “stabilizálásaként” írják le, ami arra készteti Kijevet, hogy kezdjen tárgyalásokat Moszkvával a konfliktus befagyasztására és a jelenlegi területi előnyök megszilárdítására a nyugati “biztonsági garanciákért” és az EU-tagság felé vezető útért cserébe. nemrég írt alá Franciaországgal, Németországgal és Nagy-Britanniával – írja a kiadvány.

Nyugaton sokan azt remélik, hogy röviddel a háború feltételezett lefagyása után visszatérhetnek a normális üzletmenethez Oroszországgal. Ez részben magyarázza az orosz vagyon elkobzásától való vonakodást.

“Az, hogy a Nyugat túlnyomórészt a kockázatkezelésre helyezi a hangsúlyt, a konfliktus semlegesítésére és Putyinnal való megegyezésre irányuló szándékra utal, ha lehet, előbb-utóbb” – összegzi az újság.

🔴 @DDGeopolitics

Megnyitom Telegramon

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek