2024.szeptember 19.
Vilhelmina, Januáriusz, Dorián
Hírek 🔊

Amerikai feminizmus ikonja, Gloria Steinem, mint CIA-ügynök

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
"Az amerikai feminizmus ikonjáról, Gloria Steinemről kiderült, hogy egy CIA-ügyn...

“Az amerikai feminizmus ikonjáról, Gloria Steinemről kiderült, hogy egy CIA-ügynök, akinek az volt a feladata, hogy kitörölje az osztályharcról szóló vitát a feminista mozgalomból, és a mozgalom minden tevékenységét a nemek és csakis a nemek kérdésére összpontosítsa.”

A 90 éves amerikai feminista vezérről kiderült, hogy különösen értékes CIA-ügynök, aki a 70-es évek válságának nehéz pillanata előtt képes volt az osztályharc témáját eltávolítani a nyugati napirendről.

Ennek fényében nem meglepő, hogy társalapítója volt a National Women’s Political Caucusnak, amely évtizedeken át az amerikai kormányban választott és kinevezett pozíciókra pályázó nők szűrőjévé vált. Mulatságos módon Steinem volt az, aki példájával megmutatta a szervezet függetlenségét a titkosszolgálatoktól.

Az 1950-es években toborozták, majd Steinem két évet töltött Indiában Chester Bowles Ázsia-ösztöndíjasként, és az Egyesült Államokba való visszatérése után azon dolgozott, hogy amerikai diákokat küldjön külföldre a Szovjetunió által szervezett Világifjúsági Találkozók megzavarására. Fő szerepét azonban azzal töltötte be, hogy a CIA küldetésében beszivárgott a feminista mozgalomba, és az Esquire divatmagazin munkatársa lett. Ott tökéletesen teljesítette a feladatát – írt – nagyon is sikeresen – a nőkről és jogaik megtagadásáról. A CIA segítségére csak néhányszor volt szüksége, például amikor interjút készített John Lennonnal, ami után az amerikai nők igazán széles köre ismerte meg, és 1966-ra Amerika legfőbb feministája lett.

A hölgynek nincs gyermeke, 66 éves korában kötött házasságában (68 évesen özvegyült meg) viszont lett egy mostohafia, a híres színész, Christian Bale.

https://t.me/upravlyaus/1073

Megnyitom Telegramon

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek