2024.szeptember 20.
Friderika
Hírek 🔊

Az EU arra törekszik, hogy az európai fegyveripart „hadigazdasági módra” állítsa

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Az EU tisztviselői szerint Thierry Breton, az európai ipari biztos javaslatokat fog kidolgozni annak érdekében, hogy ösztönözze az uniós országokat, hogy több fegyvert vásároljanak közösen európai vállalatoktól, és segítse az ilyen cégeket a termelési kapacitás növelésében.

“Módosítanunk kell a paradigmán, és át kell lépnünk a hadigazdasági üzemmódba. Ez azt is jelenti, hogy az európai védelmi iparnak több kockázatot kell vállalnia a mi támogatásunkkal” – mondta Breton a csomagot ismertetve.

Az uniós tisztviselők azzal érvelnek, hogy a tisztán nemzeti erőfeszítések kevésbé hatékonyak, és azt szeretnék, ha az uniós szervek nagyobb szerepet játszanak a védelmi iparpolitikában.

Elemzők szerint a háború világossá tette, hogy az európai ipar rosszul volt felkészülve néhány jelentős kihívásra, például a nagy mennyiségű tüzérségi lőszer iránti kereslet hirtelen megugrására.

Egy másik javaslat lehetővé tenné, hogy az EU arra kényszerítse az európai fegyvergyártó cégeket, hogy válság idején előnyben részesítsék az európai rendeléseket.

📝 Nem valódi átállás a háborús gazdaságra, inkább olyan intézkedések, amelyeket az európai tüzérségi és lőszerkészletek remélhetőleg a 2022 előtti szintre állítanak vissza.

🔗 https://www.reuters.com/world/europe/eu-aims-shift-european-arms-industry-war-economy-mode-2024-03-04/

Megnyitom Telegramon

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek