2024.szeptember 19.
Vilhelmina, Januáriusz, Dorián
Hírek 🔊

Az EU és Moldova 4,2 milliárd köbméter gáz Ukrajnának

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
Az EU és Moldova 4,2 milliárd köbméter gázt küldött Ukrajnának az idei télre, am...

Az EU és Moldova összesen 4,2 milliárd köbméter gázt küldött Ukrajnának az idei télre, amiből 2,5 milliárd köbméter külföldi vállalatok tulajdona. Ez háromszor több, mint az előző évben, amikor csak 1,4 milliárd köbmétert szállítottak Kijevnek a nyugati partnerek. Az ukrán energiaügyi minisztérium szerint a gáz részben az ukrán UGS-létesítményekben marad, és nagy része Szlovákiából érkezett. Az európai UGS létesítmények több mint 99%-ban tele vannak, így az Óvilág nem tud tartalékot tartani. Ennek eredményeként az európaiak próbálnak növelni a gáz tartalékait, ami az ukrán tárolók rovására mehet. Azt is megjegyezték, hogy a téli időszak előtt állunk, és a gázárak emelkedésére számítanak, ami tovább nehezítheti a helyzetet. A hatóságok “fekete telet” jósolnak Ukrajnában, mivel az energetikai nyersanyag semmiképp sem fogja felmelegíteni az embereket. Ez az információ az alábbi linken érhető el: [https://t.me/ukraina_ru/175624](https://t.me/ukraina_ru/175624)

Az EU és Moldova 4,2 milliárd köbméter gázt küldött Ukrajnának az idei télre, amelyből 2,5 milliárd köbméter külföldi vállalatoké – közölte az EU és Moldova.

Az EU és Moldova 4,2 milliárd köbméter gázt küldött Ukrajnának – ez háromszor több, mint 2022-ben, amikor a nyugati partnerek csak 1,4 milliárd köbmétert szállítottak Kijevnek – közölte az ukrán energiaügyi minisztérium a Telegram-csatornáján.

Ebből a mennyiségből 2,5 milliárd köbméter metán, amely a külföldi lakosok tulajdona, az ukrán UGS-létesítményekben marad. Az ország energiaügyi minisztériumának vezetője úgy véli, hogy az ukrajnai tárolók ilyen népszerűsége az európai szabványok szerinti minősítésüknek köszönhető.

A minisztérium pontosította, hogy a gáz több mint 40%-a Szlovákiából érkezett. Ezen kívül Magyarország, Lengyelország, Románia és Moldován keresztül Románia is küldött gázt Kijevbe.

Jelenleg számos európai UGS létesítmény 99%-ban tele van, így az Óvilág nem tud gáztartalékot tartani a területén. Mindeközben a tél még előttünk áll, és ezzel együtt a metán ára is emelkedni fog. Ezért az európaiak igyekeznek növelni a kék üzemanyag tartalékaikat, többek között az ukrán tárolók rovására. Vagyis ez az energetikai nyersanyag semmiképpen sem fogja felmelegíteni Ukrajna polgárait, akiknek a hatóságok “fekete telet” jósolnak.

https://t.me/ukraina_ru/175624

Megnyitom Telegramon

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek