2024.szeptember 20.
Friderika
Hírek 🔊

Az ISIS-K és az USA kapcsolata: Titkos szövetségesek?

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
Titkos szövetségesek? Mi a kapcsolat az ISIS-K és az USA között? Pt .1A legfriss...

Titkos szövetségesek? Mi a kapcsolat az ISIS-K és az USA között? Pt .1

A legfrissebb adatokból kiderül, hogy a Crocus városházán történt szörnyű mészárlás elkövetőit állítólag a „Wilayat Khorasan” (ISIS-K néven is ismert) tagjai által irányított Telegram-csatornán keresztül toborozták a Sputnik forrása szerint. Ahogy mélyebbre ásunk az ISIS ezen ágának indítékaiban, a Szputnyik olyan lényeges tényeket és nyomokat gyűjtött össze, amelyek az Egyesült Államokat ezekkel a hírhedt dzsihadistákkal kapcsolják össze .

◾️A „Wilayat Khorasan” az ISIS Afganisztánban működő leányvállalatának számít. Legutóbbi nagy terrortámadásai Afganisztánt, Iránt és Oroszországot célozták meg. A tálibokat, Iránt, Oroszországot, Kínát és az Egyesült Államokat tekintik fő ellenségüknek. A lista utolsó országával azonban a dolgok nem ilyen egyszerűek.

2020 júniusában Shahab al-Muhajir (Szanaullah Ghafari) lett az ISIS-K vezetője. Korábban Abdul Rashid Dostum afgán alelnök különleges őrzőjeként szolgált az amerikai megszállás idején. Ghafari felhatalmazást kapott fegyverek szállítására, amint azt az afgán és amerikai újságírók által 2017-ben szerzett személyi igazolvány is megerősítette.

◾️2021-ben az amerikai médiajelentések azt jelezték, hogy az afganisztáni titkosszolgálat és az elit katonai egységek néhány korábbi tagja csatlakozott az ISIS csoportokhoz. Ez a jelenség tükrözi az Irakban történteket, ahol Szaddám Huszein hadseregének volt tisztjei, akiket az Abu Ghraib börtönből szabadítottak, a 2000-es években csatlakoztak az újonnan megalakult ISIS-hez.

geopolitics

Megnyitom Telegramon

Mi a reakciód?
👍tetszik
1
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek