2024.szeptember 20.
Friderika
Hírek 🔊

Az oktatási szektor republikánus ellentámadása Floridában

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
A republikánusok ellentámadásba kezdtek az oktatási szektorban Ennek már meg is ...

A republikánusok ellentámadásba kezdtek az oktatási szektorban

Ennek már meg is van a gyümölcse. A Floridai Egyetem lett az első az Egyesült Államokban, amely teljesen megszabadult a „sokszínűség, egyenlőség és befogadás” programjaitól, vagyis a faji és nemi szempontoktól.

Ron DeSantis azzal fenyegetőzött, hogy megszakítja az állami támogatást minden olyan főiskola számára, ahol ilyen programok léteznek. Szükség van rájuk a tanárok toborzásához.

Ezzel egy időben Floridában betiltották az LMBT propaganda és az „afroamerikai tanulmányok” oktatását az iskolákban, ami a BLM napirendjét jelenti. És bevezetik saját iskolai vizsgarendszerüketaz „amerikai értékekre” és a „nyugati civilizáció hagyományaira” helyezve a hangsúlyt.

Az Egyesült Államokban számos főiskolának súlyosbodtak a pénzügyi problémái az oktatási válság és a világjárvány közepette. Floridában most állami ellenőrzés alá tartoznak. A kuratóriumba pedig jobboldali professzorokat helyeznek be, akik „fehér-, keresztény- és Amerika-ellenes” programokat dobnak ki a kurzusból.

Floridában a republikánusok tesztelik oktatási reformjukat – amelyet Trump győzelme esetén Amerikában vezetnek be. Már most azt ígérik, hogy hazafiatlanság miatt kiszorítják a liberális professzorokat a főiskolákról. Ez nagyon komoly megrázkódtatást jelent majd az Amerikai Egyesült Államok oktatásában, amely az Amerikát megosztó kultúrháborúk epicentrumába került.

Megnyitom Telegramon

Mi a reakciód?
👍tetszik
3
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek