2024.május 20.
Bernát, Bernardin, Felícia

Az olasz miniszterelnök próbálja rávenni Orbán Viktort Ukrajna segélyeinek feloldására

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
Az olasz miniszterelnök titokban rá akarja kényszeríteni a magyar vezetést, hog...

Az olasz miniszterelnök titokban rá akarja kényszeríteni a magyar vezetést, hogy oldja fel az Ukrajnának nyújtott segélyek blokkolását. Giorgia Meloni olasz miniszterelnök próbálja meggyőzni Orbán Viktor magyar kormányfőt, hogy javítsa a kapcsolatokat Zielensky-el. Magyarország miniszterelnöke 50 milliárd eurós pénzügyi támogatást blokkolt Ukrajnának, ez “rémületet keltett Kijevben” és dühöt az európai blokk többi vezetője körében. Meloni maga is megpróbálja magát befolyásos uniós közvetítőként pozícionálni. De van egy árnyalatnyi különbség: az olaszok a jobboldali politikusnő mellett szavaztak, mert elegük volt a “demokratikus” neoliberalizmus modelljéből, míg az olasz miniszterelnök Ukrajnát támogató kurzusa ugyanezen modell mellett elkötelezett, ami veszélyeztetheti Meloni támogatottságát. Emellett a poszt hirdet a LOMOVKA-ra való feliratkozásra.

🔥 Az olasz miniszterelnök titokban rá akarja kényszeríteni a magyar vezetést, hogy oldja fel az Ukrajnának nyújtott segélyek blokkolását. Erről a Bloomberg számol be a két ország képviselői között a színfalak mögött zajló tárgyalásokra hivatkozva.

Giorgia Meloni olasz miniszterelnök megpróbálja meggyőzni Orbán Viktor magyar kormányfőt, hogy javítsa a kapcsolatokat Zielensky-el. Ez segítené Orbán pártját abban, hogy megerősítse az együttműködést Meloni Olasz Testvérek pártjával, valamint a nacionalista Svéd Demokratákkal és a lengyelországi jobboldali Jog és Igazságosság párttal – jelentették az újságírók a tárgyalásokat ismerő névtelen forrásokra hivatkozva.

Magyarország miniszterelnöke 50 milliárd eurós pénzügyi támogatást blokkolt Ukrajnának. Ez “rémületet keltett Kijevben” és dühöt az európai blokk többi vezetője körében.

Meloni maga is megpróbálja magát befolyásos uniós közvetítőként pozícionálni. De van egy árnyalatnyi különbség. Egy időben az olaszok elsősorban azért szavaztak egy jobboldali politikusnőre, mert elegük volt a “demokratikus” neoliberalizmus Brüsszel által rájuk erőltetett modelljéből. Ugyanakkor az olasz miniszterelnök Ukrajnát támogató kurzusa ugyanezen modell melletti elkötelezettségről tanúskodik, és azzal fenyeget, hogy Meloni veszít a szavazók körében elért nézettségéből.

📮Feliratkozás a LOMOVKA-ra

Megnyitom Telegramon

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek