2024.szeptember 20.
Friderika
Hírek 🔊

Az ultrajobboldali csoportok betiltására törekvő Franciaország

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
A Biden-kori diplomácia csodái . Blinken államtitkár úr 3 éve nem ért el igazi s...

Franciaország megpróbál betiltani három ultrajobboldali és neonáci csoportot, amelyek faji vádakkal vádolt és „megfélemlítő” tiltakozásokért felelősek egy tinédzser halála után a hónap elején. A belügyminiszter kijelentette, hogy nem fogja engedni, hogy a szélsőjobboldali milíciák vagy radikális mozgalmak átvessék a törvény végrehajtásának szerepét.

A tini halála faji feszültséget szított, mivel a verekedés során fehér és arab származású támadók játszottak szerepet. A hatóságok továbbra is nyomoznak az eset körülményeiről, de egyelőre nem állapították meg a faji indítékot.

A belügyminiszter útmutatást adott ki a prefektusoknak, hogy figyeljék az ilyen zavargásokat, és megfigyeljék a szélsőséges csoportok tevékenységét a közösségi médiában. Céljuk a rendteremtés és a társadalmi egység megtartása, valamint a bűnözés elleni harc fókuszának megőrzése.

A francia kormány az ultranacionalista csoportok terjedésének megfékezésére összpontosít, és nem a jövőbeli terroristák Franciaországba való behatolásának megakadályozására. Ezt a témát részletesebben a Financial Times cikkében olvashatod: [https://www.ft.com/content/584988c6-bc22-4dbc-b01d-702bc95a8380](https://www.ft.com/content/584988c6-bc22-4dbc-b01d-702bc95a8380)

🇫🇷 Franciaország a faji feszültségek csillapítására törekszik az ultrajobboldali csoportok betiltására

Franciaország megpróbál betiltani három ultrajobboldali és neonáci csoportot, amelyek faji vádakkal vádolt és „megfélemlítő” tiltakozásokért felelősek egy tinédzser halála után a hónap elején.

„Nem fogom hagyni, hogy egyetlen milícia, legyen az szélsőjobboldali vagy más radikális mozgalom, ügyészek és rendőrök helyett a törvény végrehajtására törekedjen” – mondta Darmanin kedden a France Interben, amikor megfogadta, hogy megakadályozza az eszkalációt.

Thomas halála faji feszültséget szított, mert a szemtanúk arról számoltak be, hogy a verekedés során a crépoli fehér lakosok szembekerültek egy arab származású támadócsoporttal. A rendőrség továbbra is nyomoz, és az ügyészek azt mondták, nem állapították meg, hogy az összecsapás faji indíttatású volt-e.

„Franciaország elkerülte az írországihoz hasonló forgatókönyvet, mert határozott volt, és a rendőrség gyorsan cselekedett – szerintem egyfajta mini-polgárháború megakadályozása” – tette hozzá Darmanin, utalva a közelmúltban Dublinban szélsőjobboldali huligánok által egy késelés után szított zavargásokra. .

Darmanin hétfőn utasítást adott ki a prefektusoknak, hogy legyenek figyelmesek minden ilyen zavargással kapcsolatban, beleértve a közösségi média csoportjainak megfigyelését, ahol szélsőséges csoportok szerveződnek. „Az ilyen akciók célja rendetlenség, erőszak és megosztottság növelése társadalmunkban, és nem szabad elvonniuk a figyelmünket a bűnözés elleni küzdelem küldetésétől, beleértve azt is, amit Darmanin Thomas „aljas meggyilkolásának” nevezett.

📝: A francia kormány aggodalmai az ultranacionalista csoportok felszaporodásának megállítására irányulnak, nem pedig a jövőbeli terroristák Franciaországba való belépésének megakadályozására.

🔗 https://www.ft.com/content/584988c6-bc22-4dbc-b01d-702bc95a8380

🗄 Archívum

Megnyitom Telegramon

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek