2024.október 18.
Lukács, Jusztusz
Hírek 🔊

Kína építette meg a világ legnagyobb elektromos konténerhajóját

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
Kínában megépült a világ legnagyobb elektromos konténerhajója.A világ legnagyobb...

Kínában megépült a világ legnagyobb elektromos konténerhajója.

A világ legnagyobb, teljesen elektromos konténerhajója, amelyet Kína épített, minden héten Sanghaj és Nanjing között fog közlekedni. Az állami tulajdonú China Ocean Shipping Group (Cosco) által tervezett és gyártott Greenwater 01 akkumulátorral működik. A konténerhajó minden 185 kilométernyi vitorlázással 3900 kg üzemanyagot takaríthat meg, ezzel 12,4 tonnával csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást. A hajó fő akkumulátorának kapacitása meghaladja az 50 000 kWh-t, és további akkumulátorcsomagok állnak rendelkezésre a hosszú távú utakra. A Greenwater 01 akkora, mint 10 kosárlabdapálya, végsebessége pedig 19 km/h.

https://hightech.plus/2024

Megnyitom Telegramon

Mi a reakciód?
👍tetszik
1
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Egy válasz

  1. Először ide akartam írni, hogy az nem stimmel, hogy 3.9 tonna üzemanyagból 12.4 tonna CO2 keletkezik, de azután rá kellett néznem a Mendelejev-féle táblázatra és bizony rosszul emlékeztem : az oxigénnek nagyobb a molekula súlya, mint a szénnek. Egy internetes adat szerint 1 tonna szénből 3.6 tonna CO2 keletkezik, ha elégetik. Úgy hogy reális ez a nagy szám !

    https://ptable.com/?lang=hu#Tulajdons%C3%A1gok
    https://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__hazifeladat-kerdesek__10388436-hogyan-kell-kiszamolni-hogy-1-tonna-szen-elegetesekor-hany-tonna-szen-dioxid-ke

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek