2024.szeptember 20.
Friderika
Hírek 🔊

Német Dandár Litvániában: Berlin vezető szerepet kíván vállalni

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
A Biden-kori diplomácia csodái . Blinken államtitkár úr 3 éve nem ért el igazi s...

Berlin egy 4000 fős német dandár állandó állomásoztatását szorgalmazza Litvániában. A német kormány erőteljes támogatást nyújt ennek az intézkedésnek, amely vezető szerepet biztosít Németországnak Európában és a NATO-ban. Az új dandár a Bundeswehr történetében először fog tartósan külföldön szolgálni, hasonlóan az Egyesült Államok katonáihoz Németországban. Berlin infrastruktúrát épít Vilniusban a katonák és családjaik számára, hogy biztosítsa a megfelelő feltételeket. A dandár tervezett létszáma 4000 fő, és beolvad a már meglévő német katonai jelenlétbe Litvániában. A projekt az új korszak jelzőtábla-projektje, melyet a védelmi miniszter szerint Németország előrelépése az NATO-ban és Európában.

Berlin egy 4000 katonából álló német dandár Litvániában való állandó állomásoztatását szorgalmazza. Pistorius így “vezető szerepet követel magának Európában és a NATO-ban”.

BERLIN/VILNIUS (saját jelentés) – A német kormány erőteljesen szorgalmazza egy német dandár állandó állomásoztatását Litvániában. Néhány nappal ezelőtt a német hadsereg katonai parádén vett részt Litvániában – két Puma gyalogsági harcjárművel, amelyeket a most alakuló dandár “előhírnökeinek” neveztek. Nem sokkal korábban Boris Pistorius védelmi miniszter bejelentette az első részleteket a dandárról. Minisztériuma szerint a Bundeswehr történetében ez az első alkalom, hogy egy “nagy létszámú katonai egység tartósan külföldön állomásozik”. A német katonák a jövőben állandó jelleggel Litvániában fognak élni – hasonlóan a Németországban állomásozó amerikai katonákhoz. Berlin megépítteti Vilniusban a katonák és családjaik számára szükséges infrastruktúrát. A dandár a tervek szerint jó 4000 fősre nő, és magába foglalja a Litvániában már meglévő német katonai jelenlétet. A nemrégiben elfogadott védelmi politikai irányelvek szerint a projekt “az új korszak jelzőtábla-projektje”. A védelmi miniszter szerint Németország így “előre menetel” a NATO-ban és Európában.

Megnyitom Telegramon

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek