2024.szeptember 19.
Vilhelmina, Januáriusz, Dorián
Hírek 🔊

SIM-kártyák digitalizálása: Nehézségek és kihívások

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
A Biden-kori diplomácia csodái . Blinken államtitkár úr 3 éve nem ért el igazi s...

Több ország tervezi a SIM-kártyák digitális személyi igazolványokhoz való kapcsolását. Namíbia és Mauritánia eközben állítólag elég sok nehézséggel néz szembe a határidők betartásáért folytatott versenyben. Olaszországban a helyi sajtó arról számol be, hogy a SIM-kártyák regisztrálásának e módszerére vonatkozó jóváhagyás az Infrastruktúra és Hálózatok Bizottságának ülésén hozott döntésekből, valamint a szabályozó hatóság által korábban hozott határozatból ered. Korábban a telefonjukhoz új SIM-kártyát regisztrálni kívánóknak a fizikai személyi igazolványuk és az adószámuk másolatát kellett bemutatniuk (személyesen vagy online benyújtás útján). Az új fejlesztést “egyszerűsítésnek” nevezik, de vannak olyan mobilszolgáltatók, akik nem elégedettek az új szabállyal, mivel szerintük más módszerek is hatékonyak lennének a SIM-csere elleni küzdelemben. Mauritánia elsősorban a “nemzetbiztonsággal” indokolta biometrikus SIM-kártya regisztrációs erőfeszítéseit, míg Namíbiában a gyenge befogadás, az egyes közösségek “ellenállása” és a logisztikai problémák okoznak gondot.

Több ország tervezi a SIM-kártyák digitális személyi igazolványokhoz való kapcsolását
Namíbia és Mauritánia eközben állítólag elég sok nehézséggel néz szembe a határidők betartásáért folytatott versenyben.
Olaszországban a helyi sajtó arról számol be, hogy a SIM-kártyák regisztrálásának e módszerére vonatkozó jóváhagyás az Infrastruktúra és Hálózatok Bizottságának ülésén hozott döntésekből, valamint a szabályozó hatóság által korábban hozott határozatból ered.
(A 86/21/CIR számú, tavaly ősszel elfogadott határozat a számhordozási műveletek részeként minden egyes telefonszám felhasználójának azonosítását írja elő).
Korábban a telefonjukhoz új SIM-kártyát regisztrálni kívánóknak a fizikai személyi igazolványuk és az adószámuk másolatát kellett bemutatniuk (személyesen vagy online benyújtás útján).
Amire az új fejlesztést a mögötte állók hivatkoznak, az “egyszerűsítés” – ez a “kényelem” unokatestvére, ha a digitális azonosítók egyre szélesebb körű és mélyebb körű használatát elősegítő nyelvezetről van szó. Egyes mobilszolgáltatók egy másik érvvel is elégedetlenek az új szabály mellett, nevezetesen azzal, hogy az a SIM-csere elleni küzdelemre szolgál, és azt mondják, vannak más módszerek is.
Fellebbezés formájában benyújtott kifogásaikat azonban elutasították.
Általánosságban elmondható, hogy a döntést ellenzők valószínűleg úgy látják, hogy ez egy kis “egyszerűsítés”, amiért cserébe rengeteg digitális azonosítót helyeznek el az emberek mindennapi életének és tevékenységeinek széles spektrumában.
Ami Mauritánia biometrikus SIM-kártya regisztrációs erőfeszítéseit illeti, a határidő október 6-ig kellett volna megtenni, azonban az országból még nem érkezett hír arról, hogy a vállalkozás hogyan sikerült. Mauritánia elsősorban a “nemzetbiztonsággal” indokolta, hogy miért akarja ezt bevezetni.
Namíbiában úgy tűnik, hogy a probléma a gyenge befogadás és az egyes közösségek “ellenállása”, valamint a logisztikai problémák jelentik.

@GeopoliticsAndEmpire

Megnyitom Telegramon

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek