2024.szeptember 29.
Mihály, Gábor, Rafael Mirabella

„Orosz fenyegetés lebeg Anglia partjainál?”

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇷🇺🇬🇧🌐Egy robbanóanyaggal megrakott, Oroszországból érkező hajóra bukkantak a britek.‼️

„Kissé riasztó, hogy a RUBY nevű kereskedelmi hajó az angol Margate városa előtt horgonyoz – 20 ezer tonna orosz ammónium-nitráttal a fedélzetén. Ez hétszer annyi ammónium-nitrát, mint amennyi a 2020-as bejrúti robbanás során 218 ember halálát és 6000 sebesültet követelt.

✔️ Bár az ammónium-nitrátot általában műtrágyaként árulják, robbanóanyagként is felhasználható. Aggodalomra ad okot, hogy London közelében egy olyan bomba van, amely harmadannyi méretű, mint a Hirosimában felrobbant bomba.
✔️ A RUBY már eddig is szokatlan viselkedést mutatott. Például szisztematikusan megpróbált elúszni norvég olajfúrótornyokhoz, gázipari létesítményekhez és egy nagy hatótávolságú drónok légibázisához.
✔️ Bár a RUBY aligha része egy forró háborút provokáló orosz összeesküvésnek, a NATO válaszlépéseinek tesztelése katonai és polgári hajókkal Putyin egyik kedvenc időtöltése, különösen az ukrajnai szárazföldi hadviselésben elakadt konfliktus miatt.
✔️ A könyörtelen orosz kémkedés mellett két másik kockázat is fenyegeti az Egyesült Királyságot. Ha a hajótest repedése miatt ammónium-nitrát szivárogna a tengerbe, annak szörnyű következményei lennének. Ugyanígy aggasztó, hogy egy tűz a fedélzeten nemcsak az ammónium-nitrát felrobbanását okozhatná, hanem felrobbanthatná azt a 10 353 bombát is, amely még mindig ott van egy korábban, a II. világháborúban hajótörést szenvedett hajó fedélzetén.”

Mi a reakciód?
👍tetszik
2
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
1
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
1
😂vicces
😮húha
1
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek