2024.május 25.
Orbán, Gergely

Oroszország pénzbüntetést szabott ki a TikTokra és Twitchre

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
200826 tiktok lgtbq creators cs

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Egy orosz bíróság több millió rubeles pénzbüntetést szabott ki a TikTok közösségi videomegosztóra, amiért nem távolította el az „LMBT-propagandát” törvényellenesen népszerűsítő tartalmakat, a Twitch pedig a bíróság szerint „hamis információt” tartalmazó interjút osztott meg, mely egy magas rangú ukrán politikussal készült.

A kínai ByteDance technológiai céghez tartozó, világszerte népszerű TikTokra hárommillió rubel (21 millió forint) összegű büntetést szabtak ki. Hírügynökségi értesülések szerint a vádiratban azt kifogásolták, hogy a TikTok „a hagyománnyal szembemenő értékeket, az LMBT(-mozgalmat), a feminizmust és a tradicionális szexuális értékek eltorzult megjelenését népszerűsítette” felületén.

Az Amazon tulajdonában lévő, videójátékok közvetítésére szakosodott Twitch videómegosztó portál esetében azt találták problémásnak, hogy az oldal interjút készített Olekszij Aresztovics ukrán elnöki tanácsadóval. Egy, még márciusban – nem sokkal az ukrajnai háború kitörése után – meghozott törvény tiltja a fegyveres erők „hiteltelenítését”; a Twitch ezt a törvényt sértette meg, amiért négymillió rubelnyi (28,5 millió forint) büntetést kapott.

A TASZSZ orosz hírügynökség kedden azt írta, hogy a Twitch további két bírságnak néz elébe, összesen nyolcmillió rubel (57 millió forint) összegben, amiért az oldalról nem távolították el azokat a tartalmakat, melyek Moszkva szerint „megbízhatatlan információkat” közölnek az Ukrajna ellen indított, az orosz narratíva szerinti „különleges hadműveletről”.

A nagyobb külföldi technológiai cégeket és tartalommegosztó oldalakat már többször is intették a törvény tiszteletben tartására, amelynek megsértéséért akár 15 év szabadságvesztés is kiszabható.

Az Interfax orosz hírügynökség tudósítása szerint a TikTok egyik képviselője a tárgyalás során követelte az eljárások megszüntetését.

A RIA Novosztyi orosz állami hírügynökség emellett közölte, hogy a Wikipedia internetes enciklopédiát tulajdonló Wikimedia Alapítványt szintén négymillió rubelre büntették, mert – akárcsak a vádak szerint a Twitch – nem törölte az orosz háborúról megosztott „hamis” adatokat.

Forrás:Hiradó.hu

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek