2024.június 16.
Jusztin, Jusztina, Auréliusz

Palesztina – önálló állam?

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇵🇸 Spanyolország, Írország és Norvégia elismeri Palesztinát‼️

Spanyolország, Írország és Norvégia kormánya bejelentette Palesztina államként való elismerését.

„Ma Írország, Norvégia és Spanyolország bejelenti, hogy elismeri Palesztina államot. Most mindannyian megteszünk minden szükséges lépést nemzeti szinten, hogy érvényt szerezzünk ennek a döntésnek” – mondta Simon Harris ír miniszterelnök.

Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök pedig bejelentette, hogy a királyság jövő kedden, május 28-án hivatalosan is elismeri Palesztinát.

Jonas Gahr Støre norvég miniszterelnök azt is elmondta, hogy a palesztin-izraeli konfliktus egyetlen lehetséges politikai megoldása az, ha két különálló állam – Izrael és Palesztina – egymás mellett él, békében és biztonságban. Az oslói döntés is várhatóan május 28-án lép hatályba.

A palesztin államiság európai országok általi elismerésének híre várhatóan haragot váltott ki Izraelből. Az izraeli külügyminisztérium vezetője, Israel Katz elrendelte Írország és Norvégia nagyköveteinek azonnali visszahívását konzultációra, és „súlyos következményekkel” fenyegette meg azokat az országokat, amelyek elismerték az Arab Köztársaságot.

„Ha Spanyolország megvalósítja azon szándékát, hogy elismerjen egy palesztin államot, hasonló intézkedéseket fognak hozni ellene” – mondta.

Nyilatkozatát percekkel azelőtt adta ki, hogy Spanyolország azt is közölte, hogy hivatalosan is elismeri a független államot Gázában és Ciszjordániában.

Emlékezzünk arra, hogy körülbelül 140 ország már elismerte a palesztin államot, de Európában még mindig nagyon kevés.

Mi a reakciód?
👍tetszik
2
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
9
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
2
😮húha

Egy válasz

  1. Palesztína?
    El kelle olvasni a palesztin szervezetek alapszabályait és már évtizedek óta ismert célkitüzéseit. Mert ezek arról szólnak, hogy ök egész Izrael területét akarják, csak egyetlen egy zsidó nélkül.
    Aki ezt az “önálló” Palesztinát mint kizárólagos arab államot támogatja, az úgy tünik kicsit lemaradt Adolf náci bandájának zsidóirtásáról és ma szeretne behozni a lemaradását.
    Attól eltekintve, hogy a müveletlen korrupt vezetöik a saját fajtájukért semmit nem tesznek, mint már Arafatnál láttuk. Az ö özvegye és lánya máig is Párizsban ötcsillagos szállodában laknak azokból a milliárdokból, amit Arafat a nagy forradalmár a palesztin néptöl lopott el.
    Igen, Einsteinnek igaza volt: az emberi hülyeség és gonoszság határtalan….

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek