2024.június 21.
Alajos, Leila

Putyin már beiktatási beszédében üzent a Nyugathoz fűződő kapcsolatokról

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Oroszország ahogy eddig is, továbbra is nyitott a párbeszédre és a másik féltől függ, hogyan lépnek tovább

“A Nyugaton múlik, hogy eldönti, párbeszédet akar-e folytatni Oroszországgal, vagy végtelen agresszióval próbálja akadályozni az ország fejlődését”” – mondta Vlagyimir Putyin elnök keddi beiktatási beszédében.

Putyin beszéde azután hangzott el, hogy az imént hivatalosan is felesküdött ötödik ciklusára és az orosz államfői tisztségre.

A Kreml Nagypalotájában tartott szertartáson több tucat méltóság, köztük a parlament és az alkotmánybíróság magas rangú tisztviselői vettek részt.

Oroszország jövőjéről és más nemzetekkel való kapcsolatairól szólva Putyin hangsúlyozta, hogy

“Nem utasítjuk el a párbeszédet a nyugati államokkal. A választás az övék: továbbra is megpróbálják-e visszafogni Oroszország fejlődését, folytatják-e az agresszió és a könyörtelen nyomásgyakorlás politikáját, amelyet évek óta folytatnak, vagy keresik az együttműködés és a béke útját”.

Ennek az együttműködésnek az orosz elnök szerint magában kell foglalnia a biztonság és a stratégiai stabilitás kérdéseiről szóló megbeszéléseket. Minden tárgyalást azonban kölcsönös tisztelettel, egyenlő feltételek mellett, “arrogancia, önteltség és személyes kizárólagosság” nélkül kell lefolytatni – hangsúlyozta Putyin.

“Az eurázsiai integrációs partnereinkkel és más szuverén fejlődési központokkal együtt továbbra is azon fogunk dolgozni, hogy egy többpólusú világrendet és egy egyenlő és oszthatatlan biztonsági rendszert alakítsunk ki” – mondta Putyin. “Ugyanakkor Oroszország arra fog törekedni, hogy önellátó és versenyképes maradjon” – tette hozzá.

Putyin hangsúlyozta annak fontosságát is, hogy ne feledkezzünk meg “a belső zavargások és felfordulások tragikus áráról”.

Oroszország államiságának és társadalmi-politikai rendszerének egységének és függetlenségének biztosítása érdekében rugalmasnak és ellenállónak kell lennie minden kihívással és fenyegetéssel szemben – hangsúlyozta az elnök.

Az elnök azt is mondta, hogy

a társadalom az elmúlt években megváltozott és elkezdte értékelni “a megbízhatóságot, a kölcsönös felelősséget, az őszinteséget, a tisztességességet, a nemességet és a bátorságot”.

Putyin a továbbiakban ígéretet tett arra, hogy államfői hatalmát felhasználva biztosítani fogja, hogy minden olyan orosz állampolgár, aki bizonyította lojalitását és “legjobb emberi és szakmai kvalitásait” bizonyította, vezető pozíciókat kapjon a közigazgatásban, a gazdaságban és más területeken.

Putyin azzal zárta beszédét, hogy megígérte,

mindent megtesz annak érdekében, hogy igazolja az orosz nép belé vetett bizalmát, és egységre és összetartásra szólított fel, amelynek középpontjában a “közös vágy áll, hogy a haza javát szolgálja, megvédje, és teljes odaadással dolgozzon”.

“Egységes és nagyszerű nép vagyunk, és együtt le fogunk győzni minden akadályt, és minden tervünket valóra fogjuk váltani. Győzzünk együtt” – jelentette ki Putyin.

Mi a reakciód?
👍tetszik
23
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
1
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek