2024.mĂĄjus 18.
Erik, Alexandra, JĂĄnos

Recski intelmek

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
bbdf70bc89a349e3aa17feaa37ca9d0d

Adja hozzĂĄ a VDTA friss hĂ­reit a Google hĂ­rfolyamĂĄhoz

Nincsen nap David Pressman-nagyjelenet nĂ©lkĂŒl. A tegnapi sem telhetett el nĂ©lkĂŒle. TĂĄn elvonĂĄsi tĂŒneteink is lennĂ©nek, ha szĂŒnnapot tartana a mĂłresre tanĂ­tĂĄsunkban. EzĂșttal Recskre lĂĄtogatott az amerikai nagykövet, ĂĄm nem követ – hanem magyarokat törni. Hogy Ășjabb intelmeket fogalmazzon meg nekĂŒnk, bugrisoknak, amiĂ©rt nem fĂ©rĂŒnk a bƑrĂŒnkbe, rebelliskedĂŒnk, feleselĂŒnk, szuverenitĂĄst vĂ©dĂŒnk, azt pedig a helytartĂłk többnyire nem szenvedhetik.

Azzal kezdte, hogy a recski tĂĄjba vĂ©sett fĂĄjdalmas törtĂ©nelem – a fĂŒggetlen hangok elnyomĂĄsa Ă©s bĂŒntetĂ©se – arra emlĂ©keztet bennĂŒnket (mĂĄrmint Ƒt), milyen fontos Ă©s sĂŒrgƑs kiĂĄllnunk a demokratikus Ă©rtĂ©kek, a szabadsĂĄg Ă©s az emberi mĂ©ltĂłsĂĄg mellett. Nos, akkor mĂĄr csak azt kellene tisztĂĄzni, kit tekint „fĂŒggetlennek” a dadus bĂĄcsi. Csak nem azokat, akiket a mĂșltkori, nagy sikerƱ szĂ©derestjĂ©re magĂĄhoz rendelt, akikkel egyĂŒtt vacsorĂĄlt? PĂ©ldĂĄul zsidĂłlistĂĄs MĂĄrtont? Esetleg Soros György Ășgynevezett „civiljeit”? (Akik nyilvĂĄn mindentƑl is fĂŒggetlenek, tĂĄn csak a gazditĂłl nem.) Vagy a balliberĂĄlis OBT-bĂ­rĂĄkat, akiknek gyakorta eligazĂ­tĂĄst tart a nagykövetsĂ©gi harcĂĄllĂĄsponton? NetĂĄn a magyarorszĂĄgi baloldalt, akik nyilvĂĄn a gurulĂł dollĂĄroktĂłl olyan kedvesek Ă©s fĂŒggetlenek?

EgyĂ©bkĂ©nt mi az, hogy „sĂŒrgƑsen” kell kiĂĄllnunk fönt nevezett Ă©rtĂ©kekĂ©rt? Csak ne tessĂ©k siettetni minket!

 Akkor ĂĄllunk ki, be meg ĂĄt, amikor nekĂŒnk jĂłlesik. Ha mĂĄr – ugye – a szabadsĂĄgrĂłl tetszik kiselƑadĂĄst tartani. AmĂșgy nem sok, csupĂĄn bƑ ezerĂ©ves ĂĄllam vagyunk, Ă©s nyilvĂĄn teljesen rendjĂ©n valĂł, ha egy hĂĄromszĂĄz Ă©ves osztja nekĂŒnk az Ă©szt, prĂ©dikĂĄl emberi mĂ©ltĂłsĂĄgrĂłl, miközben pĂĄr Ă©vtizede mĂ©g a buszra sem engedte föl a lakossĂĄga sötĂ©tebb bƑrƱ rĂ©szĂ©t, a vilĂĄg mĂĄs ré­szeit pedig alkalmankĂ©nt visszabombĂĄzza a pleisztocĂ©nba. Emberi mĂ©ltĂłsĂĄg? TessĂ©k mĂ©g mesĂ©lni! Milyen rinocĂ©rosz arcbƑr kell mĂĄr ahhoz, hogy a Julian Assange vagy Edward Snowden ĂĄltal közzĂ©tett iratok tĂŒkrĂ©ben bĂĄrmely amerikai hivatalnok „demokrĂĄciĂĄrĂłl” Ă©s „szabadsĂĄgrĂłl” karattyoljon?
Recski turnĂ©jĂĄn Pressman azt bizonygatta: Ƒ dehogy ellenĂŒnk van, pusztĂĄn aggĂłdik MagyarorszĂĄgĂ©rt, Ă©s esze ĂĄgĂĄban sincs belekotnyeleskedni a belĂŒgyeinkbe. 

LefordĂ­tom magyarra. TehĂĄt amikor a demokrĂĄciĂĄnkat Ă©s a bĂ­rĂłsĂĄgaink fĂŒggetlensĂ©gĂ©t siratja, sandĂĄn cĂ©lozgat a recski idƑk Ă©s a mai magyar helyzet hasonlĂłsĂĄgĂĄra vagy Ă©ppen a SzuverenitĂĄsvĂ©delmi Hivatal fölĂĄllĂ­tĂĄsa ellen ĂĄgĂĄl, az egyĂĄltalĂĄn nem a belĂŒgyeink­be valĂł beavatkozĂĄs.

FenĂ©ket. CsupĂĄn kedves-kellemes aggĂłdĂĄs. Fölteszem, ha ugyanebben a stĂ­lusban kezdene aggĂłdni az amerikai közĂĄllapotokĂ©rt a magyar vagy bĂĄrmely nagykövet, fĂ©l mĂĄsodperc mĂșlva kiakolbĂłlĂ­tanĂĄk WashingtonbĂłl. AmĂșgy joggal. Hiszen egy nagykövet nem viselkedhet politikai aktivistakĂ©nt. A diplomĂĄciai kapcsolatokat szabĂĄlyozĂł 1961-es bĂ©csi szerzƑdĂ©s is nyekereg valamit errƑl. De ­miĂ©rt is kĂ©ne azt betartania a Birodalom kĂ©pviselƑjĂ©nek?
Pressman helytartĂł arra intette a magyarokat, ne vĂĄsĂĄroljanak orosz energiahordozĂłkat, kĂŒlönben ejnye-bejnye. Arra sajnos elfelejtett kitĂ©rni (az Ƒt ĂĄhĂ­tattal kĂ­sĂ©rƑ, mĂĄr-mĂĄr az esernyƑjĂ©t is tartĂł telexes udvaronc pedig „elfelejtett” rĂĄkĂ©rdezni), hogy ha ennyire abcĂșg Putyin, akkor az Ƒ hazĂĄja mĂ©gis mi a bĂșbĂĄnatĂ©rt vesz kĂ©t Ă©s fĂ©lszer annyi urĂĄnt, mint a hĂĄborĂș elƑtt.

David Pressman vĂ©gĂŒl bĂĄnatosan megjegyezte, mennyire ellensĂ©gesen bĂĄnnak OrbĂĄnĂ©k az amerikai kormĂĄnnyal.

ForrĂĄs:Magyar Nemzet

Mi a reakciĂłd?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dĂŒhĂ­tƑ
0
😡dĂŒhĂ­tƑ
😂vicces
0
😂vicces
😼hĂșha
0
😼hĂșha

Vélemény, hozzåszólås?

Iratkozzon fel a Védett Tårsadalom Alapítvåny hírlevelére!

Adja hozzĂĄ a VDTA friss hĂ­reit a Google hĂ­rfolyamĂĄhoz

TovĂĄbbi cikkek