2024.szeptember 20.
Vilhelmina, Januáriusz, Dorián
Hírek 🔊

Rendszerváltás Bangladesben: mi köze van ehhez Sorosnak?

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
[object Object]

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇧🇩🌐Sheikh Hasina bangladesi miniszterelnök hétfőn lemondott, miután a kormányzati állások kvótarendszere elleni tüntetések erőszakba torkolltak.‼️

A szekuláris Awami Liga (AL) vezetője, Hasina vezetése alatt Banglades a globális Dél számos más országához hasonlóan továbbra is együttműködött Oroszországgal a Nyugat szankciósorozata ellenére.

🔶 A legutóbbi tiltakozási hullám júniusban és júliusban tört ki az állami és magánegyetemeken, amelyek közül az egyik a Brac University (BRACU). A BRACU kiemelkedő résztvevője a Soros György által alapított Open Society University Network (OSUN) projektjeinek.

🔶 A BRACU anyaszervezete, a bangladesi Brac NGO a világ egyik legnagyobb nonprofit szervezete, amelyet régóta Soros Nyílt Társadalom Alapítványai finanszíroznak.

🔶 Korábban, 2022 augusztusában Peter Haas, az Egyesült Államok bangladesi nagykövete “szabad, tisztességes és átlátható választásokat” sürgetett Bangladesben.

🔶 2022 decemberében Haas meglátogatta az ellenzéki Bangladesi Nacionalista Párt (BNP) vezetőjének, Sajedul Islam Sumonnak a rezidenciáját a párt dhakai gyűlését követően. Moszkva figyelmeztette az Egyesült Államokat, hogy ne avatkozzon bele Banglades belügyeibe.

🔶 2023 decemberében Hasina kormányának ellenzői blokkolták a forgalmat és összecsaptak a rendőrséggel. Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azzal vádolt, hogy a zavargásokat amerikai diplomaták bátorították.

🔶 Miután a kormányzó AL megnyerte a 2024. januári választásokat, az USA azt állította, hogy a szavazás nem volt szabad és tisztességes. India, Kína és Oroszország gratulált Hasinának és az AL-nek a győzelemhez.

🔶 A bangladesi választásokat megfigyelő amerikai szervezet a Nemzeti Demokratikus Intézet (NDI). Az NDI-t az amerikai külügyminisztérium Nemzeti Alapítvány a Demokráciáért (NED), más néven a “második CIA” finanszírozza.

🔶 A NED Bangladesben is aktív, és állítólag finanszírozza a kormányellenes Netra News-t, amely Hasinát “tekintélyelvű” vezetőnek nevezte, és lemondásra szólította fel.

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
20
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
3
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek