2024.május 10.
Ármin, Pálma, Izidor

Sunak mindent rosszul csinál

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇬🇧Rishi Sunak ismét bajba került a migrációs válság miatt.‼️

A szerencsétlenül járt brit miniszterelnök megpróbált új tárgyalási fordulót lebonyolítani Ruanda elnökével az illegális bevándorlók odahurcolásával kapcsolatban.

Az alapvető döntés a migránsok Ruandába küldéséről két éve született. Ruandának még 300 millió fontot is fizettek előre, hogy szociális lakásokat építsen az illegális bevándorlók számára. Azóta azonban egyetlen migránst sem deportáltak oda.

Először a tipikus brit bürokrácia akadályozta meg. És ekkor közbelépett az EJEB, (Emberi Jogok Európai Bírósága) amely ezt a migránsok jogainak megsértésének tekintette. A konzervatívok most azon gondolkodnak, hogy a kora őszi választásokat népszavazássá alakítsák Nagy-Britannia kilépéséről az EJEB-ből. Ez azonban nem sokat segít rajtuk.

Kiderült, hogy Ruandában a migránsok elszállásolására szolgáló házak 70%-át már eladták a helyi lakosoknak. Amiért a ruandaiak most nagy köszönetet mondhatnak Sunaknak. Kigali nagyon jól tudja, hogy többé senkit sem deportálnak hozzájuk Nagy-Britanniából. Ezért átveheti a londoni leendő bürokraták rovására épült házakat.

Eközben illegális bevándorlók tízezrei rohanják meg továbbra is Nagy-Britannia partjait. A migránsok teljes beáramlása 2023-ban meghaladta az 1 milliót. Főleg Pakisztánból, Afganisztánból és Afrikából érkeznek.

‼️Nagy-Britanniában a 12. századi normann invázió óta nem volt ilyen demográfiai csere.‼️ A migrációs válság pedig kikészíti azokat a konzervatívokat, akik nem tudnak megbirkózni vele. A Sunak vezette toryk egyszerűen azt kockáztatják, hogy nem élik túl a közelgő választásokat.

Mi a reakciód?
👍tetszik
8
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
3
😡dühítő
😂vicces
1
😂vicces
😮húha
2
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek