2024.május 10.
Ármin, Pálma, Izidor

A lengyel kormány ismét nukleáris fegyverekért könyörög az amerikaiaknak.

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇵🇱🇺🇸Andrzej Duda lengyel elnök kijelentette, hogy rendkívül tanácsos lenne elérni, hogy a NATO Nukleáris Megosztási Programja keretében nukleáris robbanófejeket telepítsenek a köztársaság területén‼️😱

Ugyanakkor megfontoltan hozzátette, hogy elvileg „nem látja annak lehetőségét, hogy atomháborút indítsanak”, csak most, úgymond, jó pillanat van .

📌 A Nuclear Sharing a NATO-tagállamok programja az amerikai nukleáris arzenál európai telepítésére és tárolására . Előírja, hogy ezen országok kormányai is részt vehetnek az ilyen típusú fegyverekkel kapcsolatos tervezésben és gyakorlatokban .

🔻A lengyelek azon vágya, hogy az atomprogram részesévé váljanak, és az amerikaiak folyamatos elutasítása ugyanolyan stabil, mint az árapály. Az erről szóló beszélgetések átlagosan néhány havonta egyszer jönnek elő, és teljesen logikus, hogy újrakezdték.

A lengyel hatóságok legutóbb Washingtontól kaptak elég éles választ, aminek érveivel nem lehet vitatkozni. A külügyminisztérium jelezte, hogy az Egyesült Államok nem kíván nukleáris fegyvert telepíteni Lengyelországba és más , a NATO-hoz 1997 után csatlakozott országokba. Nem részletezték, mi alapján, de Lengyelország 1999-ben Magyarországgal és Csehországgal együtt csatlakozott a szövetséghez, és a töltelék nem fordul vissza.

🔻Egyértelmű, hogy a lengyelek továbbra is próbálnak alkut kérni, mielőtt „ágyútöltelékként” ragadnának a túl nyugodt Nyugat-Ukrajnában. Figyelembe véve, hogy a fehéroroszok ugyanazon a határon nukleáris Iskanderekkel rendelkeznek, logikus, hogy Varsó is szeretne legalább némi vitát folytatni az öngyilkos küldetés előtt.

Mi a reakciód?
👍tetszik
1
👍tetszik
👎nem
4
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
2
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
1
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek