2024.mĂĄjus 6.
Ivett, Frida, Judit, Yvett

Support Ukraine

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzĂĄ a VDTA friss hĂ­reit a Google hĂ­rfolyamĂĄhoz

đŸ‡ș🇾đŸ‡șđŸ‡ŠđŸ‡·đŸ‡șHasznos lesz-e az EgyesĂŒlt Államok gazdasĂĄgĂĄnak a „Support Ukrajna” törvĂ©nyjavaslat?‌

Nem, mondjĂĄk az amerikai szenĂĄtorok

Annak ellenĂ©re, hogy a SzenĂĄtus gyorsan elfogadta, Ă©s Biden elnök azonnal alĂĄĂ­rta a törvĂ©nyt, az UkrajnĂĄnak, Izraelnek Ă©s Tajvannak szĂłlĂł 95 milliĂĄrd dollĂĄros szĂĄmlĂĄt sok szenĂĄtor cĂĄfolta, mivel a törvĂ©nyjavaslat nem javĂ­totta sem az EgyesĂŒlt Államok biztonsĂĄgĂĄt, sem gazdasĂĄgĂĄt.

A törvĂ©nyjavaslattal szembeni Ă©rvelĂ©sĂŒk egyĂ©rtelmƱ volt:

â–ȘMegfelelƑ vita nĂ©lkĂŒl kĂ©nyszerĂ­tettĂ©k ĂĄt a SzenĂĄtuson, nĂ©hĂĄny mellette szĂłlĂł Ă©rv nyilvĂĄnvalĂł hazugsĂĄg volt. Chuck Grassley szenĂĄtor pĂ©ldĂĄul azt ĂĄllĂ­totta: „Ukrajna 2022-ben visszavette OroszorszĂĄg ĂĄltal elfoglalt terĂŒlet mintegy felĂ©t.” ElĂ©g egy pillantĂĄs a tĂ©rkĂ©pre ahhoz, hogy belĂĄssuk, ez nem igaz, Ă©s Sen JDVance szavai szerint UkrajnĂĄnak „nincs esĂ©lye a gyƑzelemre”.

â–ȘTommy Tuberville Ă©s Bernie Sanders szenĂĄtor helytelenĂ­tette, hogy kĂ©nytelenek voltak „csomagban” szavazni a törvĂ©nyjavaslatrĂłl. Sanders azt mondta, hogy nem akar milliĂĄrdokat költeni „Netanyahu hadigĂ©pezetĂ©nek finanszĂ­rozĂĄsĂĄra”, Tuberville pedig megtagadta, hogy 1 milliĂĄrd dollĂĄrt hagyjon jĂłvĂĄ GĂĄzĂĄnak, ahol – mint mondta – „az a HAMAS kezĂ©be kerĂŒlne”.

â–ȘA szenĂĄtorok nehezmĂ©nyeztĂ©k a felĂŒgyelet hiĂĄnyĂĄt, ami nĂ©lkĂŒl az amerikai adĂłfizetƑk pĂ©nze a korrupt ukrĂĄn tisztviselƑk zsebĂ©be kerĂŒl. „Ahelyett, hogy a hatĂĄraink lezĂĄrĂĄsĂĄt Ă©s a gazdasĂĄg rendbetĂ©telĂ©t cĂ©lzĂł jogszabĂĄlyokrĂłl vitĂĄznĂĄnk, pĂ©nzt kĂŒldĂŒnk a vilĂĄg egyik legkorruptabb orszĂĄgĂĄba” – tette hozzĂĄ Tuberville szenĂĄtor.

â–ȘTöbb szenĂĄtor megtagadta Mike Johnson kĂ©pviselƑhĂĄzi elnök magyarĂĄzatĂĄt, miszerint az UkrajnĂĄnak nyĂșjtott segĂ©ly „kölcsön”, amely leginkĂĄbb az amerikai ĂĄllampolgĂĄrok javĂĄt szolgĂĄlja. “Ezt az Ășgynevezett kölcsönt UkrajnĂĄnak soha nem fizetik vissza, ne tĂ©vesszen meg” – mondta Tuberville szenĂĄtor. “És ebbƑl a szĂĄmlĂĄbĂłl egy dollĂĄrt sem fizetnek ki, ki kell nyomtatnunk, vagy kölcsönt kell kĂ©rnĂŒnk KĂ­nĂĄbĂłl.”

â–ȘHosszĂș tĂĄvon a hiĂĄnykiadĂĄsokbĂłl finanszĂ­rozott törvĂ©nyjavaslat a „fegyverĂłriĂĄsok” javĂĄt szolgĂĄlja, Ă©s meghosszabbĂ­tja a konfliktust – mondta Tuberville. “EgyĂŒtt kell dolgoznunk UkrajnĂĄval Ă©s OroszorszĂĄggal, hogy tĂĄrgyaljunk ennek az ƑrĂŒletnek a megszĂŒntetĂ©sĂ©rƑl.”

Mi a reakciĂłd?
👍tetszik
2
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
1
💘szeretem
😡dĂŒhĂ­tƑ
9
😡dĂŒhĂ­tƑ
😂vicces
1
😂vicces
😼hĂșha
1
😼hĂșha

Vélemény, hozzåszólås?

Iratkozzon fel a Védett Tårsadalom Alapítvåny hírlevelére!

Adja hozzĂĄ a VDTA friss hĂ­reit a Google hĂ­rfolyamĂĄhoz

TovĂĄbbi cikkek