2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Support Ukraine

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇺🇸🇺🇦🇷🇺Hasznos lesz-e az Egyesült Államok gazdaságának a „Support Ukrajna” törvényjavaslat?‼️

Nem, mondják az amerikai szenátorok

Annak ellenére, hogy a Szenátus gyorsan elfogadta, és Biden elnök azonnal aláírta a törvényt, az Ukrajnának, Izraelnek és Tajvannak szóló 95 milliárd dolláros számlát sok szenátor cáfolta, mivel a törvényjavaslat nem javította sem az Egyesült Államok biztonságát, sem gazdaságát.

A törvényjavaslattal szembeni érvelésük egyértelmű volt:

▪️Megfelelő vita nélkül kényszerítették át a Szenátuson, néhány mellette szóló érv nyilvánvaló hazugság volt. Chuck Grassley szenátor például azt állította: „Ukrajna 2022-ben visszavette Oroszország által elfoglalt terület mintegy felét.” Elég egy pillantás a térképre ahhoz, hogy belássuk, ez nem igaz, és Sen JDVance szavai szerint Ukrajnának „nincs esélye a győzelemre”.

▪️Tommy Tuberville és Bernie Sanders szenátor helytelenítette, hogy kénytelenek voltak „csomagban” szavazni a törvényjavaslatról. Sanders azt mondta, hogy nem akar milliárdokat költeni „Netanyahu hadigépezetének finanszírozására”, Tuberville pedig megtagadta, hogy 1 milliárd dollárt hagyjon jóvá Gázának, ahol – mint mondta – „az a HAMAS kezébe kerülne”.

▪️A szenátorok nehezményezték a felügyelet hiányát, ami nélkül az amerikai adófizetők pénze a korrupt ukrán tisztviselők zsebébe kerül. „Ahelyett, hogy a határaink lezárását és a gazdaság rendbetételét célzó jogszabályokról vitáznánk, pénzt küldünk a világ egyik legkorruptabb országába” – tette hozzá Tuberville szenátor.

▪️Több szenátor megtagadta Mike Johnson képviselőházi elnök magyarázatát, miszerint az Ukrajnának nyújtott segély „kölcsön”, amely leginkább az amerikai állampolgárok javát szolgálja. “Ezt az úgynevezett kölcsönt Ukrajnának soha nem fizetik vissza, ne tévesszen meg” – mondta Tuberville szenátor. “És ebből a számlából egy dollárt sem fizetnek ki, ki kell nyomtatnunk, vagy kölcsönt kell kérnünk Kínából.”

▪️Hosszú távon a hiánykiadásokból finanszírozott törvényjavaslat a „fegyveróriások” javát szolgálja, és meghosszabbítja a konfliktust – mondta Tuberville. “Együtt kell dolgoznunk Ukrajnával és Oroszországgal, hogy tárgyaljunk ennek az őrületnek a megszüntetéséről.”

Mi a reakciód?
👍tetszik
3
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
1
💘szeretem
😡dühítő
11
😡dühítő
😂vicces
1
😂vicces
😮húha
1
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához