2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Svájci lap: Bidenéknek és a német liberálisoknak az lesz a vesztük, hogy az ellenfél betiltását próbálják meg elérni

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
9386da875637489eace014c927c0eedb

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A Neue Zürcher Zeitung főszerkesztője szerint a liberális demokraták úgy látják, hogy erkölcsileg felülmúlják az ellenfelüket, de valójában számukra is csak a hatalom a lényeg.

A Neue Zürcher Zeitung főszerkesztője legújabb véleménycikkében azt elemezte, mi következhet abból, hogy hatalmas hisztériakeltés folyik Donald Trump és az AFD lehetséges sikerei miatt a mainstream médiában. Eric Gujer szerint a demokrácia csak egy eljárási módszer: megállapodás a kormánytöbbség meghatározásáról. Véleménye szerint divatba jött a „liberális demokrácia” kifejezés – ami rávilágít arra, hogy mit is tartalmaz egy igazi demokrácia: az emberi jogokat,

 a kisebbségek védelmét, a jogállamiságot és a hatalmi ágak szétválasztását.

Véleménycikkében azonban annak a meggyőződésének adott hangot, hogy demokráciát nem lehet antidemokratikus módon építeni. Ezt föl is hánytorgatja az amerikai demokratáknak, akik szerinte a hozzájuk közelálló államügyészeket és bírákat fegyverként használták, hogy bíróság elé állítsák Trumpot. 

Szerinte viszont ez azt jelenti, hogy Biden pártja antidemokratikus eszközökhöz nyúl, mivel az elnök a felmérések alapján vesztésre áll.

Nemtetszésének adott hangot azzal kapcsolatban is, hogy Németországban szintén megfigyelhető egy kétségbeesés a liberális oldalon az AfD felemelkedése láttán, csakúgy mint az USA-ban Trump esetében. Az újságíró szerint ezért a balliberális pártok csak magukat okolhatják, hiszen ahhoz, hogy a mainstream pártok kormányon tudjanak maradni, újfajta megközelítést kellene alkalmazniuk. 

Álláspontja szerint az lesz ezen pártok veszte, hogy a könnyebb utat választják, és inkább az ellenfél betiltását próbálják meg elérni. Szerinte nem szabad a demokratikus értékek megőrzése érdekében a polgárháború veszélyével riogatni. Véleménye szerint akkor, ha a liberális demokraták ugyanúgy beszélnek, és viselkednek, mint a másik oldal, valójában nem is különböznek tőlük. Zárásként pedig megjegyezte, hogy a liberális demokraták úgy látják, hogy erkölcsileg felülmúlják az ellenfelüket, de valójában számukra csak a hatalom a lényeg.

Forrás:Mandiner

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához