2024.május 5.
Györgyi, Irén

Te és milyen hadsereggel?

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
f5292c2c 11bf 4eef 9b94 5476f364ab65 1450x942

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Rendben, ha nem követed a szakértőink tanácsát és nem veszed fel a „vakcinát”, akkor van még néhány adunk a számodra.”

Csődbe ment bankok, Ayn Rand és komor jövőnk

Természetesen én is olvastam a Silicon Valley Bank után kibontakozó szervezett bankválságról, mint annak jeléről, hogy a parazita társadalmi osztály úgy döntött, hogy az uralmukkal szembeni ellenállás egy elfogadhatatlan szintet ért el, és hogy a vártnál korábban kell kijátszani a kezükben lévő utolsó lapot: a pénz bedöntését és minden pénzügyi interakció befejezését. Bizonyos értelemben az SVB egyenértékű a 2019. decemberi Wuhannal, csak ezúttal a vírus magát a pénzt fertőzte meg.

Nézd meg a hároméves karikatúrámat, hogy ízelítőt kapj abból, ami ránk vár.

Észrevehető, hogy itt az utolsó kártya a „bankok csődje” (habár az összes többit valamilyen mértékben kijátsszák vagy már kijátszották).

Íme az idézet Ayn Randtől:

“Amikor azt látod, hogy a termeléshez engedélyt kell kapnod azoktól, akik nem termelnek semmit,

amikor azt látod, hogy a pénz azokhoz áramlik, akik nem áruval kereskednek, hanem szívességekkel,

amikor rájössz, hogy sokan megvesztegetés és befolyás révén gazdagodnak meg és nem a munkájuk révén, hogy a törvények nem védenek meg téged a hatalmasoktól, hanem épp ellenkezőleg, hogy a törvényeket arra használják, hogy a hatalmasokat védjék meg tőled,

amikor rájössz, hogy a korrupcióért jutalom jár, és hogy a becsületesség az önfeláldozás egyik megnyilvánulása, akkor elmondhatod, anélkül, hogy attól tartanál, hogy tévedsz, hogy a társadalmad pusztulásra van ítélve.”

Alissa Zinovievna (Ayn Rand)

Egyetértek Markkal abban, hogy bármilyen kritika kering is odakint Ayn Rand körül, úgy tűnik, hogy ez az idézet helytálló a pénzt illetően, helytálló a mostani időkben. Agnosztikus vagyok az idézetek eredetét illetően. Frederick Douglass híres mondása, hogy a szabadságról egy hírhedt rabszolgatulajdonostól, Thomas Jeffersontól tanult a legtöbbet. Én is csatlakozom ehhez a véleményhez.

De mit tegyünk? Hogyan lehet megállítani egy civilizáció összeomlását? Attól tartok, hogy az üszkösödés egyszerűen túl mélyre hatolt. Vannak megoldások, de senki sem akarja ezeket fontolóra venni.

Mégis, a kérdés, hogy mit kellene tenni, folyamatosan dolgozik bennem, amikor a megoldást keresem arra, hogyan lehetne bármi áron megállítani a világháború felé haladást. Ezen a ponton nyilvánvalóan a háborús gazdaság létrehozása az egyetlen irány az élősködők megmentésére.

El lehet képzelni egy ilyen beszélgetést:

“Véget kell vetnünk ennek a háborúba rohanásnak, a környezet elpusztításának és a gazdaság kizsigerelésének!”

– Igen, te és milyen hadsereggel?

Ez a vicc itt, a Rand által leírt helyzet fényében, nem tréfa. Ha sokan vannak, jól szervezettek, akik hajlandóak ölni azért, hogy megvédjék vagyonukat (ami nyilvánvalóan igaz), akkor az egyetlen módja annak, hogy megállítsuk őket, ha saját hadsereget hozunk létre, vagy hadsereget szerzünk, amely szembeszállhat velük. Az alkotmány idézése és az igazság kimondása nem lesz elég.

Mégis, egy hadsereg természeténél fogva a halál és a pusztulás veszélyes útját járja, amellyel szembe kell néznünk.

Ma nem tudok megoldást kínálni, csak arra szeretnék rámutatni, hogy a jelenlegi helyzet milyen súlyossá vált minden egyes szinten.

Forrás:emanuelprez

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához