2024.május 19.
Erik, Alexandra, János

Titkos cég világszerte manipulálja a választásokat

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
coding gbc5cb6515 1920

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Egy titkos nyomozás szerint egy izraeli cég eddig 27 választást és szavazást befolyásolt sikeresen.
Egy izraeli cég világszerte manipulálja a választásokat – derül ki a Spiegel hírmagazin jelentéséből. Egyelőre nem tudni, hogy pontosan ki áll a cég mögött. A nemzetközi kutatás, amelyben a Spiegel is részt vett, kimutatta, hogy a titkos cég a jelek szerint álhírkampányokat irányít és magas rangú politikusokat hackel meg. Mindezt pénzért és a választások befolyásolása érdekében teszik a megbízók javára.


A cég vezetője a Der Spiegel szerint egy “Jorge” fedőnevű volt katona. A titkos cég ezért is nevezi magát “Team Jorge”-nak. Hackereszközökkel támad politikusokat és nagyszabású dezinformációs és hazugságkampányokat folytat ügyfelei számára.


A számok ijesztőek: a Spiegel szerint a Team Jorge már 33 országos választási kampányba és szavazásba avatkozott be. Állítólag 27 esetben ténylegesen befolyásolta a választásokat ügyfelei javára. Annak érdekében, hogy irányítsa a véleményt a neten, a titokzatos cég több mint 30 000 hiteles hamis fiókot irányít a közösségi médiaplatformokon.
Titkos kutatás: a riporterek megrendelőnek adták ki magukat


A Der Spiegel szerint az információk a The Marker, a Haaretz és a Radio France riporterei által hat hónapon át végzett titkos kutatásból származnak. Ennek során Team Jorge iránti állítólagos érdeklődőknek adták ki magukat.


Ez a vad történet arról, hogy “Jorge” cége állítólag 33 választási kampányt és szavazatot manipulált Izraelből, hemzseg a jelszavaktól: “valószínűleg”, “látszólag”, “nyilvánvalóan”. Ellenőrizve van itt valami? Vagy csak körbeadogatják Jorge bemutatóit?


A tevékenységet először a “Storykillers” nemzetközi újságírócsapat fedte fel, amelynek a Der Spiegel és az izraeli kiadványok mellett a Die Zeit, a ZDF, a Guardian, a Washington Post és a Le Monde is tagja. A megállapításokat azonban még nem lehet egyértelműen megerősíteni.

Forrás:berliner-zeitung

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Egy válasz

  1. Király. Lassan össze állnak itt ezek a megoldások. Sokan keresik a fura szavazások meg leválthatatlan idióta vezetők rejtélyét.
    De van egy alapvető gond: rájvünk , lesz egy új trükk rájövünk lesz egy új trükk.
    Akár a sportolókat nézném a dopping ügyekkel.
    A Fidesz kormány kitalált valami igazán jót és hatásost a nemzeti konzultációt.
    Ez alkotmányjogi irányból alapvetően a követlen hatalomgyakorlás felé tett lépés a képviseleti demokráciából. A kormány látszólag önhatalom gyakorló megoldása igazából paradox mód megerősíti a kormány intézkedéseit két olyan ciklus között amikor lehetőség van a felhatalmazások felülvizsgálatára.
    Létható tehát hogy annak a kormánynak amelyet a lakosság többsége magáénak érez semmi oka aggódnia a felhatalmazása egy része visszatestálásától a szavazókra.
    Érdemes lenne ezt átgondolni a képviselői visszahívhatóság intézményén is alkalmazva.
    Jól látható a technika hogy a telepített személyek mekkora kárt tudnak okozni a nehézkes visszahívhatóság miatt.
    Alkotmányjogból anno azt tanították, a jelen érvényes rendszer a reformkor nehézségei miatt alakult ki.
    A régi kötött mandátum elve miatt nagyon elhúzódtak az országgyűlések ha nem volt megegyezés az országgyűlésben a követ mehetett vissza új felhatalmazást kérni a megyegyűléstől és attól a felhatalmazástól nem tudott eltérni.
    Ezt érthető elhúzódást okozott az állat erejű közlekedés és a kizárólag személyes jelenléttel megoldott kommunikáció miatt. Emiatt vezették be a kötetlen mandátumot a képviselő személyének hitelességében bízva.
    De azóta nem keveset fejlődött a technika a kommunikáció és a közlekedés terén is és sajnos korrupciós nyomás tekintetében is.
    Lassan ideje lenne kilépni a reformkor műszaki és bizalmi problémáinak a köréből és modernizálni a képviseleti rendszert. Jól látható az elképesztő korrupciós és zsarolási nyomás miatt ma a személyes bizalom egyéb ellensúly kontroll nélkül nem sok védelmet ad.

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek