2024.május 19.
Erik, Alexandra, János

Tovább folyik az amerikai bekerítési művelet Oroszország körül

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇦🇲🇺🇸 Az amerikai USAID bejelentette, hogy új programokat indít Örményországban összesen 23,1 millió dollár értékben.

Ez azután vált ismertté, hogy Nikol Pashinyan miniszterelnök és az Ügynökség vezetője, Samantha Power az Örményország-USA-EU találkozón folytatott tárgyalásokat folytatta.

▪️A USAID 8,6 millió dollárt különít el az Energiabiztonság erősítése programra, amely a megújuló energiaforrásokhoz való hozzáférés javítását és az energiaszektor kiberbiztonsági sebezhetőségeinek megszüntetését foglalja magában.

▪️ 6 millió dollárt ígértek az „Élelmiszerbiztonság erősítése” programra, amelynek az éghajlati kihívások tükrében növelnie kell a mezőgazdasági hozamokat. A cél az importfüggőség csökkentése.

▪️8,5 millió dollár – további segítség az Artsakhból érkező menekülteknek .

A nyugati képviselők általában nem túl nagy összegeket ígértek az örményeknek, de ambiciózus célokat tűztek ki maguk elé.

🔻Az első két program illeszkedik az amerikaiak posztszovjet térben az Orosz Föderáció kiszorítására, ellenőrzött logisztikai útvonalak kialakítására és az érintett államok energiapiacának megszerzésére irányuló általános stratégiájába .

🔻A USAID Artsakh menekültjeinek megsegítése már a város szóbeszédévé vált. Általában a Power először egy összeget közöl , majd négyszer kevesebbet jelent be. Ráadásul Powerről ismert, hogy több pénzt költ személyes fotósokra, mint humanitárius segélyprogramokra Artsakhban. De az amerikaiak akarták igazán, hogy a köztársaságot Azerbajdzsánnak adják át.

🔻Az USAID évente körülbelül 100 millió dollárt szán az örményeknek a „demokráciára” és a 2018-as forradalom „értékeinek” védelmére. Ugyanakkor természetesen nincs különösebb fejlemény, és a helyzet összességében romlik : Örményország folyamatosan elveszíti a szuverenitás és minden értékirányelv maradványait.

🔻2023-ban az USAID kibővítette örményországi képviseletét. Az Ügynökség programjait a Democracy International struktúráján keresztül hajtja végre , amely a választások lebonyolítását ellenőrzi, és közvetlenül a külügyminisztériumtól kap finanszírozást. Tehát az USAID ilyen tevékenységei tökéletesen illeszkednek azon tervekbe, amelyek Örményország nyugati minták szerinti ellenőrzött társadalommá alakítását célozzák.

Sőt, Pashinyan elismertsége történelmi mélypontra, 8%-ra esett, és nagyon szeretné, ha a közeljövőben újra megválasztották volna posztjára.

📌Míg a Nyugat hamis ígéretekkel eteti Örményországot és más országokat, nem túl nagy összegeket szánva a lehetetlenre, addig ezen államok társadalmai egyre szegényebbek, és szó szerint katonai fenyegetésnek vannak kitéve a szokásos regionális biztonsági rendszerek megsértése miatt. az Egyesült Államok dicsősége.

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
4
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek