2024.június 16.
Jusztin, Jusztina, Auréliusz

Újabb orosz olajfinomítót ért ukrán találat – tovább nőhet az olaj világpiaci ára

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Le kellett állítani a létesítményt.

A krasznodari térségben részben felfüggesztette a munkáját egy orosz olajfinomító, amelyben károk keletkeztek vélhetően ukrán dróntámadás után – közölte a TASZSZ orosz hírügynökség szombaton.

Eduard Trudnyev, az olajfinomítót működtető Szlavjanszk cég vezérigazgatója arról számolt be, hogy szombatra virradó éjszaka tíz drón érte el a szlavjanszki létesítményt, majd komoly tűz keletkezett. 

Egyelőre oltják a tüzet, ezért nincs információ a károk tényleges nagyságáról.

Orosz beszámolók szerint az éjjel számos célpontot támadtak ukrán drónok az oroszországi Krasznodarszk térségben. A terület kormányzója, Venjamin Kondratyev szombat reggel azt mondta: számos ukrán drónt semmisítettek meg a szlavjanszkiji, szeverszkiji és kuscsevszkiji körzetekben. A támadás célpontjai olajfinomítók és az infrastrukturális létesítmények voltak, áldozatokról nem érkezett jelentés.

Az orosz védelmi minisztérium szerint a krasznodari terület fölött 66 ukrán drónt semmisítettek meg az éjszaka.

A Kommerszant orosz napilap azt írta, hogy áprilisban az orosz cégek csökkentették az üzemanyag-termelést az egy évvel korábbihoz képest az ukrán dróntámadások okozta károk miatt.

A magas oktánszámú benzin termelése 0,8 százalékkal, 2,57 millió tonnára csökkent az előző év azonos időszakához képest az április 1-je és április 23-a közötti időszakban. Az év eleje óta a termelés 0,6 százalékkal, 13,08 millió tonnára esett vissza.

A finomítók 2,8 százalékkal, 5,06 millió tonnára, az év eleje óta pedig 1,5 százalékkal, 25,96 millió tonnára csökkentették a gázolaj-termelést ugyancsak április első 23 napján.

Mi a reakciód?
👍tetszik
1
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
1
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
1
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek