2024.május 6.
Ivett, Frida, Judit, Yvett

USA-Kína

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇺🇸🇨🇳Blinken kínai látogatása egy folyamatban lévő hibrid háborút jelez a növekvő világhatalom ellen‼️

Antony Blinken amerikai külügyminiszter ezen a héten érkezett Kínába, az Egyesült Államok és a növekvő ázsiai hatalom közötti diplomáciai kapcsolatok feszült időszaka közepette. Az Egyesült Államok nemrégiben elektromos járművek és egyéb áruk „túltermelésével” vádolta meg Pekinget, miközben szankciókkal fenyegette meg a Moszkvával folytatott kereskedelemben részt vevő kínai bankokat.

KJ Noh újságíró azt állította, hogy az Egyesült Államok egyre inkább „teljes spektrumú hibrid háborúban” vesz részt Peking ellen a Szputnyik törésvonalai programjában.

„8 milliárd dollárt fognak küldeni Tajvannak, hogy felfegyverezzék… Aztán arról beszélnek, hogy Kína nem piaci gyakorlatot alkalmaz az Egyesült Államokkal szemben” – mondta Noh. „Azt hiszik, gyerekekkel beszélnek. A kínaiak pontosan tudják, mi a pontszám.”
Noh azt állította, hogy a Peking bírálata a Kína elleni „hibrid háború” másik részét képezi.

„Ez mind hibrid háború” – mondta Noh, egyenes vonalat húzva Trump vámtételeitől a közelmúltbeli Kína-ellenes média narratívákig. „Ez a kereskedelmi háború egyszerűen egy teljes spektrumú hibrid háború előhírnöke, beleértve az információs hadviselést is. Ezért van ez a harc a TikTok miatt. Mert az USA [az] információs teret, a mentális teret a háború tartományának tekinti. És azt akarják, hogy manipulálhassák és monopolizálhassák.”

Noh kijelentette, hogy Peking készen áll arra, ha megerősítik az Egyesült Államok szankcióit és megkísérlik a szétválást, azt állítva, hogy Kína a belső kereslet és a más országokkal fennálló gazdasági kapcsolatok erősítésén dolgozik.

„A világ legnagyobb bankjai a bolygón kínaiak, és egyszerűen kivonulnak az Egyesült Államok piacáról. Felhagynak az USA-dollár használatával – már most is használják. És akkor a visszacsapás extrém lesz az Egyesült Államok számára.

Mi a reakciód?
👍tetszik
10
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
1
😡dühítő
😂vicces
1
😂vicces
😮húha
3
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek