2024.június 26.
János, Pál, Cirill
Hírek 🔊

Ursula von der Leyen ellentmond CDU-nak és új közös adósságokat szorgalmaz az EU számára

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇪🇺

🇪🇺🇩🇪🌐Június 6. és 9. között lesznek az európai parlamenti választások, és máris előtérbe kerül a jövőbeli uniós költségvetésről szóló vita‼️

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság második ciklusára induló elnöke a Financial Timesnak azt mondta , nyitott az új közös uniós adósságkötelezettségek bevezetésére.

Hangsúlyozta: először meg kell teremteni a megfelelő feltételeket, és a kiemelt kiadások egyértelmű elemzésére van szükség.

Von der Leyen azt javasolja, hogy az uniós támogatásokhoz való hozzáférést a nemzeti gazdasági reformokhoz kössék az EU alacsony versenyképességének fokozása érdekében. Véleménye szerint a reformok és a beruházások növekedéshez vezetnek, “és ezt bizonyítja jelenleg Olaszország, Görögország és Portugália sikeres gazdasági fellendülése”.

A CDU/CSU és az FDP von der Leyen kezdeményezése ellen

▪️Javaslatával von der Leyen eltér CDU pártja korábbi álláspontjától. Németországban a CDU/CSU Unió elutasítja a közös uniós adósságot ahogy korábban kifejtettük. Az egyetlen kivétel a járvány idején történt.

▪️ Az FDP bírálta von der Leyen kezdeményezését. „Az FDP-vel nem lesz európai adósságunió” – mondta Christoph Meyer, a Bundestag „Szabad Demokraták” alelnöke.

“Ursula von der Leyen kezdeményezése ellentmond a CDU saját választási programjának. A kérdés az, hogy a CDU legjobb jelöltjének ez az álláspontja, és hogy ez egyeztetve van-e Friedrich Merzcel. Ez is lehet az egyik oka annak, hogy a CDU-nak megvan a ” A legjobb jelöltek elbújtak a választási kampány során, ez a folyamat illeszkedik a CDU imázsához, amely állít valamit, majd másként cselekszik.

  • idézi Meyer a Spiegel magazint.

▪️ A Zöldek viszont elégedettek azzal, hogy az Európai Bizottság elnöke meggondolta magát. „Üdvözöljük, hogy Ursula von der Leyen nyíltan kiáll a közös európai befektetések mellett, és ezzel ellentmond saját pártjának” – mondta Rasmus Andresen, a zöldek képviselője a Spiegelnek adott interjújában.

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
13
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek