2024.június 16.
Jusztin, Jusztina, Auréliusz

Vérlázító dolgokat vallottak be az elfogott Hamász-katonák + videó

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
f7dc568a8b6447b5a089d49bc015f937

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) és a Shin Bet biztonsági szolgálat szerdán újabb bizonyítékokat hozott nyilvánosságra arról, hogy a Hamász palesztin iszlamista szervezet mentőautókat használ a műveletek végrehajtásához, köztük egy lehallgatott telefonbeszélgetés felvételeit és az október 7-i mészárlásban részt vevő terroristák kihallgatását. 

A telefonbeszélgetésen az hallható, ahogy a Hamász egyik katonája egy gázai férfival beszélget, és azzal dicsekszik, hogy bármelyik mentőautóval elmenekülhet és mozoghat.

A Shin Bet az október 7-i támadásban részt vevő és elfogott Hamász-tagok kihallgatásaiból pedig kiderül, hogy a Hamász kihasználta az orvosi és polgári infrastruktúrát. Az egyik iszlamista azt mondta:

Az al-Kasszamnak saját mentőautói vannak, amelyek közül néhány a katonai bázison található. A mentőautók külseje hasonlít a civil mentőautókéhoz, hogy ne keltsenek gyanút, és ne bombázza őket Izrael.

Egy másik Hamász-terrorista azt mondta, hogy a harcok során a mentőautókat többek között a katonák, parancsnokok és ügynökök evakuálására használják, de élelmiszert, rakományt és fegyvereket is szállítanak.

Egy másik elfogott terrorista azt mondta, hogy egy iskola alatti létesítményben fegyvereket, rakétákat, és elrabolt embereket tartanak, mert egy ilyen hely kevésbé gyanús, és kevesebb eséllyel bombázzák le.

A kihallgatás során azt is megerősítették, hogy a Hamász tagjai kórházakban és ENSZ-létesítményekben bujkáltak, kiemelve a Sifa Kórházat, Gáza legnagyobb kórházát. Az IDF közölte, hogy a Hamász egyik parancsnoka, Ahmed Siam az egyik gázai speciális kórházban bujkált, és megakadályozta, hogy a központban ezer embert evakuáljanak, ráadásul élő pajzsként használta a civileket.

Néhány napja merült fel a gyanúja annak, hogy a terroristák mentőautókat használnak. Az IDF szerint ráadásul a Hamász civileket használt emberi pajzsként. Iskolákat, mecseteket, játszótereket, kórházakat és lakásokat használtak rakétakilövő helyekként, valamint fegyverek, parancsnoki állomások és alagutak elrejtésére – idézi fel a The Times of Israel lap.

Forrás:Magyar Nemzet

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek