2024.június 20.
Rafael, Dina

Döbbenetes módon csalja ki a választók adatait a baloldal

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
5cbcf44c60374c6db0c88ca30fbfc8bd

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Alternatív népszavazásnak álcázott adatgyűjtést folytat a baloldal, felhasználva az oktatásügy kapcsán hónapok óta zajló tüntetések hangadóit és az aHang nevű, Soros Györgyhöz közel álló adatkezelő portált. Ráadásul a résztvevők személyes adatait, lakcímét az adatkezelő feldolgozásra külföldre továbbította egy New York-i székhelyű cégnek, amelyben szintén közvetett érdekeltsége van Sorosnak. A „népszavazás” második fordulójaként most a kormány által kezdeményezett nemzeti konzultációt használnák fel: egymillió üres kérdőív begyűjtését tűzték ki célként, ami újabb jelentős mennyiségű választó adatait érintheti.

Amint közelednek a jövő évi önkormányzati és európai parlamenti választások, a baloldal és külföldi támogatói gőzerővel megkezdték a választói adatbázisok építését. Erre utal a nemrég zárult úgynevezett 7IGEN-es alternatív oktatási népszavazás, amely banális kérdéseket, illetve az elmúlt hónapokban már unalomig ismételt követeléseket tartalmazott, ráadásul közjogi értelemben semmilyen jelentősége nem volt. Az egyetlen valós cél nyilvánvalóan az, hogy begyűjtsék a szavazáson részt vevők személyes adatait.  

A kampányt a jogilag még nem is létező Egységes Diákfront, valamint az ismert, Soros Györgyhöz köthető aHang csapata szervezte, és a személyes voksoláshoz fényképes igazolvány, valamint lakcímkártya volt szükséges, online formában pedig Ügyfélkapuval lehetett szavazni. 

Emlékezetes, a 2021-es baloldali előválasztást is az Ahang.hu portál és annak működtetője, a Magyar Hang Nonprofit kft. bonyolította le, és már akkor megjelent a Magyar Nemzetben, hogy a cég ügyvezetője Varga Máté, aki egyben a Soros által finanszírozott Civil Kollégium Alapítványnak az igazgatója. Az aHang továbbá az Online Progressive Engagement Network nevű nemzetközi, Soros-féle ernyőszervezet tagja.  

Ráadásul az aHang mint adatkezelő az Eleve (Elektronikus Választási Eszköz) nevű alkalmazásán keresztül igénybe veszi adatfeldolgozóként a New York-i központú DigitalOcean LLC céget, amelyben szintén megtalálható a Soros-szál. Tény ugyanis, hogy Soros György üzlettársa, Paul Tudor Jones tulajdonos a DigitalOcean-ban. (Egyik legutóbbi közös üzletük során együtt vásárolták meg a több millió dolláros bevételt produkáló Horizon Therapeutics nevű gyógyszergyártó céget.)  

ehát a magyar választópolgárok adatai a Soros-közeli aHangon keresztül egy amerikai adatfeldolgozó cégnél landolnak, ahol szintén megtalálható a spekuláns érdekeltsége.  

Az alternatív „népszavazáson” részt vevőknek ahhoz is hozzá kellett járulniuk, hogy az Egységes Diákfront is kezelhesse az adataikat, ami azért vitatható, mert egy nem létező jogi személyről van szó.  

A népszavazásnak álcázott adatgyűjtés eredménye vélhetően csalódást okozott a szervezőnek, hiszen a kampány kezdetén, a 7igen.hu honlapon megfogalmazott cél úgy hangzott: „több mint kétszázezer embert szeretnénk elvinni az urnákhoz”. Az összesített adatok szerint a tervnek csupán a felét sikerült elérni, 114 941-en vettek részt a szavazáson, közülük csaknem hetvenezren személyesen a standokon, míg 45 ezren online voksoltak. Az összegzésből kiderül, hogy természetesen Budapesten volt a legtöbb szavazó, csaknem húszezer, míg a fővároson kívül Szegedet, Miskolcot, Pécset és Veszprémet emelték ki a szervezők mint számottevő eredmények helyszíneit, de az említett városokban már csak kétezer körüli voks gyűlt össze. 

A lanyha érdeklődés is indokolhatta, hogy a szervezők újabb kampányt indítottak, amit a „népszavazás” második fordulójának neveznek. Ezúttal a kormány által indított, valóban aktuális és húsba vágó témaköröket – migrációs válság, háború, rezsicsökkentés – felölelő nemzeti konzultációt használja fel a baloldal a saját kampánycéljaira. Az akció célja, hogy egymillió üres konzultációs ívet gyűjtsenek össze. Mint azt a már idézett honlapjukon írják: egy üres konzultációs ív megegyezik egy szavazattal az oktatás, a pedagógusok és a 7IGEN-es „alternatív népszavazás” mellett.  

A honlapjukon egészen cinikus érveléssel próbálnak embereket toborozni az újabb adatgyűjtési akciójukhoz. „Most a kormány fizeti neked azt, hogy véleményt nyilváníthass az oktatás ügyében” – írják a szervezők. A kivitelezés lényege, hogy az érdeklődő a portálon található formanyomtatványt kitöltve megadja a nevét és a postázási címét, amire küldenek neki egy előre kifizetett válaszborítékot, és ebben költségmentesen eljuttathatja az üres nemzeti konzultációs ívet a Soros-közeli aHangnak és az Egységes Diákfront nevű szervezetnek.  

Ezzel a teljesen abszurd árukapcsolással kettős céljuk lehet: eltérítenének embereket a konzultációban való részvételtől, és egyúttal tovább növelnék a választói adatbázisukat.  

Forrás:Magyar Nemzet

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek