2023.november 28.
Stefánia, Jakab
Shortcut

Csókay András: “Ez a szörnyű feszültség fennmaradt, és azóta is fennáll” – exkluzív interjú

Facebook
Email
Nyomtat
Telegram

2019-ben választotta szét a bangladesi sziámi ikreket Csókay András és csapata. Az idegsebész főorvost a műtét óta támadják, részben keresztény hite miatt.

Három év után azonban elérkezettnek látta az időt, hogy tiszta vizet öntsön a pohárba, ezért vállalta, hogy rendhagyó interjút ad Földi-Kovács Andreának.

A közel egyórás beszélgetés során az összes vád és vitás kérdés szóba került, így az interjú exkluzivitásához kétség sem férhet.

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

3 válasz

 1. Nagyon kellett ez a riport, vegre a masik fel is meghallgattatott!
  Majus 19-en talalkozhattam Csókay Andrással egy eloadasan. Telibe kapott. Pedig en messze nem vagyok olyan eros hitu, mint o. Sot engem a vakbuzgok inkabb az eretnekek koze sorolnanak. Rendkivul eros meglatasokat, gondolatokat osztott meg, amik szerintem mindenki szamara hasznosak lehetnek. Engem ezek, bar sokszor felkavartak, de megerositettek. Koszonet erte!
  Itt a nagyon hasonlo kecsekemti eloadas, ha valakit erdekel:

  https://www.youtube.com/watch?v=7exANS2U11c
  Aki csak a lenyegre kivancsi 26:50-nel indithatja.

  A magyar es nemzetkozi (nyugati) orvostarsadalomrol – tisztelet a szep szamu kivetenek-, katasztrofalis a velemenyem. A tobbseg kizarolag a penzert es a presztizsert megy orvosnak, a gyogyitas es foleg a paciens csak felesleges nyug a szamukra. Az egyetemen mar az elso ev legelejen csepegtetik belejuk a felsobbrenduseget, a bekepzeltseget, a masok lenezeset. Onnan tudom, hogy ott voltam. Na ezt aztan a legtobben tokelyre is fejlesztik palyajuk soran. A betegek lelkevel nem hogy nem foglalkoznak, hanem ugy (le)kezelik oket, mintha nem is lenne lelkuk. Szerencses esetben ugy tekintenek a betegre, mint egy targyra. Altalaban ennel sokkal rosszabb a helyzet, a “gyogykezeles” resze mindjart a kezdesnel a beteg megalazasa, megfelemlitese, megszegyenitese. Igy aztan valoban csoda, hogy neha megis megyogyul egy-ket beteg a kezeles ellenere! Nagyon nagy szukseg lenne az orvosi szakmaban -es elotte mar a kepzesben is- egy alapveto, megujulasra, teljes szemleletvaltasra, amivel visszaternenek a gyogyitas sok tizezer eves gyokereihez, es arra epitenek fel az ujabb gyogyitasi ismereteket es vivmanyokat. Albert Schweitzer lehetne a minapelda, ugy inditasbol…

  1. A második részbeni véleményt hol találom ??? mert , lehet elekrülte a figyelmem, de egyik videóban sem hallottam.Köszönöm

 2. Kedves Paolo ! A második részben irtakhoz annyit, hogy egyetértek. Abszolút. Ez így van. Most, pill az Édesapámon keresztül ezt tapasztalom is. Istennek és felsöbbrendűnek képzelik magukat az “orvosok “empátia, kommunikáció, segítőkészség ,gyógyítás nulla. Ha ennyire zavarják őket a betegek nem kell ezt a szakmát választani. Nem mellesleg mintha nem is ugyanazt tanulnák, egyik ezt mond a másik azt, a páciens meg egy kísérleti egér, vagy túlél vagy nem. Én meg “google” doktor meg ismerős és megoldom a feladatot. Rémület az egész, és ez emberi tényező. Talán igaz, ha nincs hitük, nincs lelkük sem ,de akkor nincs semmi csak a nagy “pénz és hírnév” utáni vágyakozás. Elegem van a sirámaikból, a beszólásaikból, az udvariatlanságukból, mind az állami mind a privát szférában. Sokat tudnék erről írni de hagyjuk. Talán csak a legdurvább, /egy ismerős/amikor egy vesekőnél a másik oldalon vágja fel a pácienst ???Mégis nem ismeri az oldalt? Ja, bocs tévedtem ?? Ne már!! Felvágnám én őt, csak, hogy érezze milyen. Nincsenek ellenük megfelelő ítéletek, elmarasztalások, felelősségrevonások. Egy kezemen meg tudom számolni ki az akiben bízom, aki nem ilyen. A Jó Isten mentsen meg mindenkit attól, hogy orvoshoz kelljen mennie.

Vélemény, hozzászólás?